29 Νοε 2021

Για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο

Την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου, η παράταξη "Ανατροπή" ζήτησε να συζητηθεί το θέμα ίδρυσης νέου Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο αφού αποτελεί την μοναδική περιοχή από τις Δημοτικές Ενότητες του νησιού που δεν κατόρθωσε τα προηγούμενα χρόνια να αποκτήσει σχολική μονάδα Λυκείου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Κολλάρος, απαντά στα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της "Ανατροπής", κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενώ σήμερα Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, η "Ανατροπή" έδωσε στη δημοσιότητα, απάντηση στον πρόεδρο του οργάνου.

Η απάντηση για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Κολλάρο


«Με αφορμή το σημερινό δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο Σάμου, οφείλουμε πρώτιστα να ενημερώσουμε τους δημότες ότι ουδέποτε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου. Αντίθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου με ομόφωνη απόφαση εξέφρασε τη βούλησή του για τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.

Ο επικεφαλής της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ζήτησε να ψηφιστεί εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της δημιουργίας νέου Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο, θέμα το οποίο ήδη είχε συζητηθεί στις 3/8/2020 και είχε αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, την Επιτροπή Παιδείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Σάμου. Ουδόλως όμως αναφέρει , αγνοεί και παραποιεί τα πραγματικά γεγονότα ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ ότι δηλαδή οι εισηγήσεις που αφορούσαν τα θέματα της συνεδρίασης της 24/11/2021 απεστάλησαν στα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου στις 19/11 και το έγγραφο που μνημονεύει πρωτοκολλήθηκε στις 23/11/2021. Παρά ταύτα το θέμα συζητήθηκε μαζί με το 4ο θέμα που αφορούσε τις Μεταβολές Σχολικών μονάδων όμως άπαντες οι σύμβουλοι συμπεριλαμβανομένου και του Δημοτικού συμβούλου της παράταξής του με δεδομένο ότι ήδη είχε ληφθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα αποφάσισαν ομόφωνα να συνεδριάσει η Δημοτική επιτροπή Παιδείας με τη παρουσία της προϊστάμενης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων , να διερευνήσουν το θέμα και να αποφανθούν αιτιολογημένα για το θέμα της δημιουργίας Γενικού Λυκείου. 

Είναι αυτονόητη η βούληση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου να ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες με σύγχρονες προδιαγραφές και όχι σχολεία που στεγάζονται σε κοντέινερ. 

Για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης εκμεταλλεύεται το ευαίσθητο θέμα των σχολείων , εκτοξεύει αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες και δημιουργεί εντυπώσεις προκειμένου να αποκομίσει πρόσκαιρο πολιτικό όφελος.

Σε αυτή τη διαδικασία δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου
Γεώργιος Κολλάρος».


Η απάντηση του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστου Χατζηχριστοδούλου


«Ίδρυση νέου Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου 

(Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες μας τα εξής:

1. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτός που αποφάσισε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Νοεμβρίου 2021 να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστου Χατζηχριστοδούλου· πρόταση που ήταν μεν συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που είχε παρθεί στις 3 Αυγούστου 2020, αλλά ήταν η πρόταση-ψήφιση που χρειάζεται πλέον η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ούτως ώστε να μπορεί να σταλθεί πλήρης ο φάκελός της στο Υπουργείο Παιδείας και να δημιουργηθεί τελικά το Γενικό Λύκειο στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.

2. Για να πείσει ο Δήμαρχος, αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ουδέποτε αρνήθηκαν τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου, ας μας αποδείξουν τελικά αν έχουν πράξει το οτιδήποτε και έχουν φέρει εις πέρας την ομόφωνη απόφαση που είχε παρθεί στις 3 Αυγούστου 2020. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δελτίο Τύπου του, είχε αποφασιστεί προ 15 μηνών να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, την Επιτροπή Παιδείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. Ας δώσουν στην δημοσιότητα τι διαδικασίες έχουν γίνει τόσο καιρό - αν έχουν γίνει - , όπως και τα σχετικά έγγραφα - αν υπάρχουν - .

3. Το έγγραφο που μνημονεύτηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" στάλθηκε στον Δήμο στις 19 Νοεμβρίου 2021. Αν πρωτοκολλήθηκε στις 23 Νοεμβρίου (στοιχείο που δείχνει, δυστυχώς, πως διοικείται ο Δήμος), μπορεί μεν να μην είχε σταλθεί ως εισήγηση στις 19 Νοεμβρίου, αλλά θα μπορούσε δε να σταλθεί στις 23 ή 24 Νοεμβρίου· όπως και να έχει θα έπρεπε να παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση, διότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και επείγει. Πρέπει να αποφασιστεί άμεσα η σχετική απόφαση, ώστε να προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία για την ίδρυση του νέου Γενικού Λυκείου.

4. Ομόφωνη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα δεν υφίσταται. Δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, δεν δέχτηκε ο Πρόεδρος την εισήγηση της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή"· απλά βιαζόταν με τα επιχειρήματά του να πάει στο επόμενο θέμα. Πρότεινε δε μέχρι και να κλείσουν το μικρόφωνο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", ώστε να μην ακούγεται άλλο.

5. Είναι αυτονόητη η βούληση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" και των συμβούλων της να ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες με σύγχρονες προδιαγραφές και όχι σχολεία που στεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. (Μάλλον η δημοτική αρχή δεν ενστερνίζεται τα συγκεκριμένα. Ένας χρόνος έχει περάσει από τον σεισμό και ακόμα πολλοί μαθητές συνεχίζουν τα μαθήματά τους σε προκατασκευασμένες αίθουσες και όχι σύμφωνα με τον Πρόεδρο σε "κοντέινερ". (Τα κοντέινερ είναι συνήθως μεταλλικές συσκευασίες μεταφοράς εμπορεύματος ή ειδικός τύπος πλοίου μεταφοράς κοντέινερς.)

Την διαδικασία που θέλει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν την ακολουθούμε· εμείς ζητάμε δημόσια στοιχεία και πάνω απ’ όλα θέλουμε πράξεις και έργα. Η διορία για την ίδρυση ενός νέου Γενικού Λυκείου εκπνέει στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και δεν θέλουμε να χαθεί η ευκαιρία αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required