31 Δεκ 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: Αυθαίρετη και αδικαιολόγητη ανατίμηση 17% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Στην αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αναφέρονται σε κοινή τους ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ασύδοτοι, ανάλγητοι και προκλητικοί, οι χαϊδεμένοι - όλων των κυβερνήσεων - εφοπλ(η)στές, «κάρφωσαν» ακόμη μια φορά μια αυθαίρετη και αδικαιολόγητη ανατίμηση 17% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, απογειώνοντας το κόστος μετακίνησης για τους νησιώτες και εκτινάσσοντας την γενικότερη ακρίβεια στα ύψη . Με πρόσχημα τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων τα οποία, σημειωτέον ……προμηθεύονται αφορολόγητα, δηλαδή περίπου στο 1/3 της τιμής τους. 

Και όλα αυτά τη στιγμή που μόνο για τη πανδημία έχουν εισπράξει 79 εκατομμύρια ευρώ , ενώ αναμένεται να πάρουν άλλα 370 εκατομμύρια για την ανανέωση του στόλου της ακτοπλοΐας 

Το καθεστώς της πλήρους απελευθέρωσης (λέγε ασυδοσίας) στην ακτοπλοϊα, που επέβαλλαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 η Ε.Ε και όλες οι κυβερνήσεις, είναι το όχημα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, καθιστώντας τους εφοπλιστές ανεξέλεγκτους «αποικιοκράτες». 

Με απεριόριστες δικαιοδοσίες στη διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων, στη δρομολόγηση και αποδρομολόγηση πλοίων συμπτύσσοντας δρομολόγια ανάλογα με τα συμφέροντά τους, στην επιλογή λιμανιών της αρεσκείας τους, στη μείωση των πληρωμάτων και στους εργασιακούς όρους «γαλέρας» για τους ναυτεργάτες, στις προκλητικές 56 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, με αποκορύφωμα την «εθελοντική ετήσια συνεισφορά» αντί της φορολογίας 45% επί των εσόδων των μετόχων κλπ. 

ΩΣ ΕΔΩ! 

Όλοι οι νησιώτες, οργανωμένα και αποφασιστικά να απαιτήσουμε, να μπει επιτέλους φρένο στην εφοπλιστική ασυδοσία. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

• Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%. 

• Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κλπ. 

• Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές και στρατευμένους, ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες. 

• Εξασφάλιση συχνών και ασφαλών συγκοινωνιών των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους. 

• Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών.

 

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Και μετά θα πηγαίνετε κολυμπώντας. Το εισιτήριο από 63 ευρώ που είχε το καλοκαίρι, πήγε στα 67.5 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 7.14% και όχι 17%. Σε σχέση με το 2020 οι τιμές των καυσίμων σήμερα είναι σχεδόν διπλάσιες και αναμένεται κατά μέσον όρο, να είναι αυξημένες κατά 35% το 2021.Η αύξηση του κόστους των καυσίμων που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας του κόστους εκμετάλλευσης των πλοίων (συμμετέχει με ποσοστό 50%), δημιουργεί πιέσεις για την αύξηση των ναύλων. Η τιμή ανά τόνο του νέου καυσίμου 0,5% περιεκτικότητας σε θείο, σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών και πριν από το κλείσιμο της χρονιάς,καταγράφει μία αύξηση πάνω από 30%.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required