16 Δεκ 2021

Κυκλοφόρησε ο «Απόπλους» (τεύχος 89-90) - Αφιέρωμα στον Γιώργο Κ. Αγγελινάρα

Το περιοδικό Απόπλους έφθασε αισίως το 90ό τεύχος. Για 31 χρόνια συντροφεύει τους συνδρομητές του εντός και εκτός Σάμου. Στο διπλό αυτό τεύχος περιλαμβάνεται αφιέρωμα στην προσωπικότητα και το έργο του δασκάλου εκατοντάδων μαθητών του γυμνασίου και της βυζαντινής μουσικής, του φιλολόγου καθηγητή, μουσικολόγου και συγγραφέα Γιώργου Κ. Αγγελινάρα, ο οποίος στάθηκε αρωγός, υποστηριχτής και συνεργάτης του περιοδικού από την πρώτη περίοδο της κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα.

Τα περισσότερα κείμενα είναι κείμενα φιλίας, αγάπης και σεβασμού στον ξεχωριστό Σαμιώτη διανοούμενο που με το έργο του και τις πράξεις του έχει αναδειχθεί σε σύμβολο καλοσύνης, μόρφωσης, ευγένειας και αξιοπρέπειας.

Γιώργος Κ. Αγγελινάρας

Και βέβαια μετά το αφιέρωμα ακολουθούν ποιήματα και πολλά διηγήματα νέων ή γνωστών δημιουργών, που αποδίδουν το πνεύμα της εποχής ή κινούνται στο παρελθόν δημιουργώντας όμως την αίσθηση της συνέχειας. Ένα θεατρικό μονόπρακτο, δοκίμια για την ποίηση και την ιστορία, καθώς και πολλές βιβλιοπαρουσιάσεις ολοκληρώνουν την ύλη του περιοδικού, στου οποίου το εξώφυλλο αποτυπώνεται η Πλατεία Πυθαγόρα στον Λιμένα Βαθέος κατά το 1934, με τον αγέρωχο λέοντα, τα καφενεία και τα ταξί της εποχής, υπό το βλέμμα των παραθύρων των κατοικιών που απλώνονται αμφιθεατρικά στο λοφίσκο του κέντρου της πόλης. Ο διπλός απόπλους ήδη ταχυδρομήθηκε στους συνδρομητές του. Θα βρίσκεται και στα βιβλιοπωλεία της Σάμου. Η τιμή του τεύχους είναι 14ευρώ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6971.750781, 6970.950624 & 6977.533272.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required