1 Δεκ 2021

«Σάμος, μια μέρα...» Πρόσκληση σε συγγραφή διηγήματος

Η Βιβλιοθήκη Σάμου καλεί συγγραφείς διαμένοντες στη Σάμο, αλλά και όπου αλλού, να συμμετέχουν στη δημόσια πρόσκληση που περιλαμβάνει τη συγγραφή κειμένου που θα αφορά:

Ένα σύντομο διήγημα από 1.200 έως 1.500 λέξεις, η ιστορία του οποίου θα εκτυλίσσεται στο νησί της Σάμου, σε οποιοδήποτε τόπο και χρόνο οι συμμετέχοντες επιλέξουν.

Το ως άνω κείμενο δεν θα έχει κανένα άλλο περιορισμό όσον αφορά το είδος της ιστορίας (αστυνομική, ιστορική κ.τλ.). Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια συλλογή, η οποία θα εκδοθεί στην διάρκεια του 2022, με ενδεικτικό τίτλο:
«Σάμος, μια μέρα...»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα κείμενά τους από τις 10 Δεκεμβρίου 2021έως τις 30 Μαρτίου 2022 στο e-mail: elenax83@yahoo.gr ή εναλλακτικά στο email της βιβλιοθήκης.

Mε τη συγκέντρωση των κειμένων θα δρομολογηθεί η έκδοσή τους. Σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών είναι μεγάλος θα γίνει επιλογή των κειμένων και όσα δεν συμπεριληφθούν στην έκδοση θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης.

Τέλος, επιθυμία μας θα ήταν (χωρίς να είναι υποχρεωτικό) και η συμπληρωματική συγγραφή ενός μικρού κειμένου (flash fiction) 300-500 λέξεων που θα αφορά μια σύντομη ιστορία που θα έχει σχέση με τη Βιβλιοθήκη της Σάμου, ή άλλη βιβλιοθήκη εάν αυτό δεν είναι δυνατό.

«Μέσα από τη λογοτεχνική αφήγηση πιστεύουμε ότι ο αναγνώστης θα εντυπώσει χρώματα, οσμές, εικόνες και συναισθήματα που γεννάει ο μικρός μας τόπος, όπως όμοια και το αποτύπωμα στις αισθήσεις που αφήνει μια παλιά και σύγχρονη βιβλιοθήκη ή η Βιβλιοθήκη μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Έλενα Χουσνή στο τηλέφωνο: 22730-27216 ή στο e-mail: elenax83@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required