7 Δεκ 2021

Συνάντηση Εργασίας στα πλαίσια του έργου "Ενεργοποιώ"

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, με ομιλητή τον κο Κωνσταντίνο Πατλιτζιάνα, από το το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Τεχνικός Εταίρος), παρουσία των τριών Διευθυντών κου Ευστρατίου Κωνσταντίνου, κου Κόττορα Απόστολου και του κου Χατζή Δημήτριου, του Δημάρχου κου Στάντζου Γεώργιου, του Αντιδημάρχου κου Βογιατζή Κώστα, και των Διευθυντών των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Προγραμματισμού κας Καζάκου και κου Δελώνη, αντίστοιχα. Το έργο «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ», συνολικου π/υ 2.000.000€ είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020» και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος με το ποσό των 170.000,00 ευρώ. 

Το έργο αφορά στην πραγματοποίηση επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας του, καθώς και τη λειτουργία του ως «παράδειγμα» ορθής πρακτικής για τους πολίτες. 

Η πιλοτική αυτή δράση θα συμβάλει συνολικά στη σταδιακή μετατροπή του κτιρίου σε πρότυπο κτίριο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης - Nearly Zero Energy Building (NZEB). Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί: 

• Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης. 

• Εγκατάσταση μετρητικού εξοπλισμού για την έξυπνη παρακολούθηση της λειτουργίας του πιλοτικού έργου. 

• Βιωματικό εργαστήριο για την εξοικείωση των μαθητών με τις έννοιες της Εξοικονόμησης ενέργειας και των ενεργειακών κοινοτήτων. 

"Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό έργων μεγάλου στρατηγικού ενδιαφέροντος και καινοτόμων δράσεων διασυνοριακής συνεργασίας στον τομέα της Εξοικονόμησης Ενέργειας", αναφέρει ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required