22 Δεκ 2021

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test ανά πολίτη για τις γιορτές

Ανοιχτή είναι από το πρωί της Τετάρτης η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test που δικαιούνται οι πολίτες για τις ημέρες των εορτών, ένα μέτρο που ανακοίνωσε στην χθεσινή συνεδρίαση τού υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, «τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών».

Τα self test θα διατίθενται αντί των rapid που αρχικά είχε ειπωθεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως θα επέβαλε η κυβέρνηση για την είσοδο σε κλειστά μαγαζιά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Την συγκεκριμένη απόφαση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό Συμβούλιο.

«Δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα δύο δωρεάν self test από τα φαρμακεία με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους.

Ο πρωθυπουργός, όσον αφορά στα δύο self test, συνέστησε στους πολίτες να κάνουν το ένα να χρησιμοποιηθεί «κατά τη διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά». Ζήτησε, δε, να μην περιοριστούν σε αυτά τα δύο, αλλά και κάνουν κι άλλα ώστε να έχουν πραγματική εικόνα της κατάστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required