28 Ιαν 2022

«Το Τηγάνι» - Κυκλοφόρησε το 35ο τεύχος

Με αξιέπαινη συνέπεια κυκλοφόρησε το 35ο τεύχος του περιοδικού «Το Τηγάνι», ακριβώς στο χρονικό όριο του τριμήνου. Η θεματολογία του και οι συνεργάτες του, όπως έχει καθιερωθεί αφορούν το Πυθαγόρειο ή κατάγονται από αυτό.

Το νέο τεύχος φιλοξενεί προσωπικές μαρτυρίες για την ιταλική κατοχή, μετά την απελευθέρωση, δυο διηγήματα, αναμνήσεις από τη ζωή στη Σχολή Καλογραιών Σάμου και δυο ιστορικά δοκίμια, το ένα σχετικό με τα οστά ηρώων της ναυμαχίας του 1824 και το άλλο για σφουγγαράδες στο Τηγάνι στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.





Οικότροφες με τις «αδελφές» της Γαλλικής Σχολής Βαθέος σε περίπατο (1966)


Ο πρόλογος του τεύχους «Μεταξύ μας» περιλαμβάνει ένα κατά κάποιο τρόπο απολογισμό πολιτιστικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Πυθαγόρειο για την 200ή επέτειο της Επανάστασης αλλά και μικρά κείμενα στα οποία θίγονται ζητήματα καθημερινότητας του Πυθαγορείου με κριτική διάθεση. Ένα ακόμη κείμενο απολογιστικό για τα 15 χρόνια του φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» συμπληρώνει την ύλη και αυτού του ευανάγνωστου τεύχους, για την έκδοση του οποίου χορηγός ήταν ο γιατρός Γιάννης Λ. Μισιτζής. 

Κεντρική διάθεση του περιοδικού γίνεται από το βιβλιοπωλείο του Σταύρου Καριώτογλου στο Πυθαγόρειο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required