5 Ιαν 2022

Τη στήριξη των επιχειρήσεων ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου

Τη στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κύμα ανατιμήσεων στις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, ζητά με επιστολή του προς τον  Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεωνκαι και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής.

 

Στην επιστολή του αναφέρει:

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από τις επιχειρήσεις του Νομού μας, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ανατιμήσεων στις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Οι υψηλές ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους  μήνες οπού φτάνουν την αύξηση στο 80%, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις, δημιουργώντας μεγάλο κόστος λειτουργίας, με πολλές από αυτές να κινδυνεύουν και να απειλείται η βιωσιμότητα τους.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, ελάχιστες πλέον επιχειρήσεις μπορούν να ανταπεξέλθουν, απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των χρεώσεων στην ηλεκτρική ενέργεια. Να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων, η επιλογή σταθερού τιμολογίου προγράμματος της ΔΕΗ και επιδότηση του τιμολογίου για όλες τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

 

Η πανδημία του κορονοιου, η οικονομική κρίση και τώρα οι αυξήσεις στο ρεύμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια βιωσιμότητας. Οδηγούμαστε στον αφανισμό των Ελλήνων επιχειρηματιών της τοπικής οικονομίας και του ανθρώπινου δυναμικό της.


Ζητούμε επιτακτικά την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων και την άμεση εφαρμογή μέτρων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required