26 Φεβ 2022

Πρωτιά για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και αφορούν τη μέχρι σήμερα πορεία των Μέτρων/Υπομέτρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται στην 1η θέση στην πορεία των εντάξεων με ποσοστό 116,98% και στην 1η θέση σε νομικές δεσμεύσεις με ποσοστό 113,14% στο σύνολο των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα οι εντάξεις και οι νομικές δεσμεύσεις που ανέρχονται σε 104,21 εκατ. € και 100,78 εκατ. € αντίστοιχα, αφορούν τα εκχωρούμενα Μέτρα/Υπομέτρα 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης), 6.1 (Νέοι Γεωργοί), 6.3 (Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις), 4.3.4 (Αγροτική Οδοποιία), 16 (Συνεργασία), 19 (CLLD/LEADER) και 20 (Τεχνική Στήριξη).

Ο Περιφερειάρχης σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


«Το να βρίσκεσαι ως Περιφέρεια στην 1η θέση σε εντάξεις σημαντικών προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με την Αγροτική Ανάπτυξη, είναι πέρα από τιμητικό αλλά και πολύ σημαντικό για τους ίδιους τους αγρότες και τα εισοδήματα τους. Θα ήθελα να συγχαρώ τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο και όλους τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και να τους ζητήσω να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο για το καλό των αγροτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required