23 Μαρ 2022

Παρουσίαση αφιερωματικού τόμου στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Στα πλαίσια του επίσημου εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας του οποίου μέλος του Δ.Σ. είναι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευσέβιος παρουσίασε στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής τον αφιερωματικό τόμο με τίτλο «Αναζητώντας τον ένοχο και επιβάλλοντας την τάξη». Η Αστυνομία σε αναζήτηση ρόλων τα χρόνια του αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1830). 

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γεν. Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Τσουβόλας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμανλάκης, εκπρόσωποι της Βουλής, Ανώτατοι Αξιωματικοί, πλήθος πολιτών. 

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ και ο Συγγραφέας Θανάσης Χρήστου, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος Βίκη Φλέσσα, ενώ αποσπάσματα από τον αφιερωματικό τόμο ανέγνωσε ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required