5 Μαρ 2022

Σπύρος Γιοκαρίνης – «Έφυγε» ο καθηγητής-ιστορικός

«Έφυγε» από κοντά μας την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, σε ηλικία 85 ετών, ο καθηγητής-ιστορικός Σπύρος Γιοκαρίνης. Γεννημένος στο Άνω Βαθύ το 1937 υπηρέτησε με πάθος στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εμπνέοντας τους μαθητές του, επί σειρά ετών, με τι γνώσεις και το χιούμορ του. Διετέλεσε λυκειάρχης 2ου Λυκείου Σάμου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Σάββατο, 5 Μαρτίου, στις 4 μ.μ., στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους (Νεκροταφείο), στην πόλη της Σάμου.


Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook, για την απώλεια του Σπύρου Γιοκαρίνη, αναφέρει: «Έφυγε από κοντά μας ο καθηγητής-ιστορικός Σπύρος Γιοκαρίνης , από το Πάνω Βαθύ, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο συγγραφικό έργο για την αγαπημένη του Σάμο. Ευπατρίδης, σεμνός πολίτης και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, αλλά, το κυριότερο δάσκαλος που άφησε πίσω του κληρονομιά στις καρδιές και τις ζωές των μαθητών που δίδαξε. Τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του. Αιώνια η μνήμη του».


Για τον Σπύρο Γιοκαρίνη, ακόμη ένας μαθητής του, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Διονυσίου, αναφέρει στη σελίδα του στο facebook:

«Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας ένας από τους παλιούς καλούς καθηγητές μας, ο Σπύρος Γιοκαρίνης. Είχα την τιμή να τον έχω λυκειάρχη και καθηγητή για 3 χρόνια και η θύμησή του μόνο νοσταλγία μου φέρνει στο μυαλό για τις αξίες που μας δίδαξε, τις συμβουλές που μας έδινε αλλά και το χιούμορ του. Ήταν αυστηρός αλλά δίκαιος πάντα με όλους!!! Αιωνία του η μνήμη!!! Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη!! Σ ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required