15 Μαρ 2022

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα αποκατάστασης των επιπτώσεων του σεισμού στη Σάμο

Μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες συμπολιτών μας, σχετικά με τις διαδικασίες αποζημίωσης και αποκατάστασης των επιπτώσεων του σεισμού, ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, επικοινώνησε εκ νέου με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για το θέμα.

Ο κ. Τριαντόπουλος διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης της Σάμου εξακολουθεί να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Ειδικότερα, ανέφερε, σχετικά με τις πρόσφατες κινήσεις τα εξής:

1. Τροποποίηση της ΚΥΑ για να περιλαμβάνει μεγαλύτερα ποσά αποζημίωσης, η οποία έδωσε άμεση λύση σε ένα μεγάλο θέμα που είχε προκύψει.

2. Τροποποίηση της Στεγαστικής Συνδρομής, ώστε να καλύπτει περισσότερα από ένα κτίριο, από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής.

3. Δρομολόγηση έκτακτης χρηματοδότησης για τους εκκλησιαστικούς ναούς.

4. Στοχευμένη επικοινωνία με το Επιμελητήριο για να ενταχθούν σε ειδικό πρόγραμμα οι πληγείσες επιχειρήσεις.

2ήμερη επίσκεψη Τριαντόπουλου

Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Στεφανάδη ότι το προσεχές δεκαήμερο θα επισκεφθεί τη Σάμο, όπου κατά τη διάρκεια διήμερης παραμονής του, θα εξετάσει επί τόπου όλα τα επιμέρους προβλήματα.

Ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο, κατά την επίσκεψή του στη Σάμο στις 30 Οκτωβρίου 2021 (1 χρόνο μετά τον σεισμό).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required