28 Μαρ 2022

Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης, σε βάρος πολίτη στη Σάμο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, σε βάρος ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Σάμο. Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση, ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. 
Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα ιδιοκτήτη-διαχειριστή ξενοδοχειακής μονάδας στη Σάμο, υποδυόμενος τον υποψήφιο πελάτη και διαπραγματεύτηκε τη μίσθωση δωματίου στο εν λόγω ξενοδοχείο έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού. Ακολούθως μέσω μηνύματος SMS που απέστειλε στον παθόντα, το οποίο εμπεριείχε απατηλό περιεχόμενο, υπέκλεψε τα στοιχεία εισόδου του τραπεζικού ηλεκτρονικού λογαριασμού του (e-banking).

Όπως διαπιστώθηκε από τον τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα πραγματοποιήθηκαν δύο μεταφορές, συνολικού ύψους -80.000- ευρώ, σε έτερο τραπεζικό λογαριασμό.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, ο λογαριασμός όπου μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό ανήκει στην προαναφερόμενη ημεδαπή.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required