29 Μαρ 2022

Σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά στη Μονή Βροντά στους Βουρλιώτες - Προληπτική εκκένωση των Βουρλιωτών

Μάχη με τις φλόγες και αντίπαλο τους τοπικούς ανέμους, που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Βουρλιωτών, δίνουν εδώ και 4 ώρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Στην πυρκαγιά, που καίει δασική έκταση κοντά στη Μονή Βροντά, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 πυροσβεστικά οχήματα, ομάδες εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Ήδη. Όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, που βρίσκεται στην περιοχή, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη ενισχύουν τις δυνάμεις με ρίψεις νερού από αέρος.

Προληπτική εκκένωση των Βουρλιωτών

Χωρίς να κινδυνεύουν κατοικίες, μέχρι αυτή την ώρα, για προληπτικούς λόγους, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης, ζήτησε την εκκένωση της Κοινότητας. Λεωφορεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου μεταφέρουν τον κόσμο εκτός της επικίνδυνης περιοχής.

Ενίσχυση των δυνάμεων

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή αναμένεται να ενισχυθούν με αερομεταφερόμενο τμήμα πυροσβεστών, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα.


Δήλωση Χ. Στεφανάδη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς

Και ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, δήλωσε για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας:
«...Όλος ο μηχανισμός του ηρωικού Πυροσβεστικού Σώματος, των εθελοντών μας και των κατοίκων των Βουρλιωτών, σε κοινό στόχο. Την προστασία των ανθρώπων, των περιουσιών και του δασικού πλούτου του ευλογημένου αλλά πολύπαθου νησιού μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required