15 Απρ 2022

«Ελληνικό Πάσχα - 1ο Φεστιβάλ Σαμιακών Γεύσεων στο νησί του Πυθαγόρα»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και ο Δήμος Δυτικής Σάμου συνδιοργανώνουν, με τον Ε.Ο.Σ Σάμου και το Ελληνικό Πολωνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, εκδηλώσεις με θέμα «Ελληνικό Πάσχα - 1ο Φεστιβάλ Σαμιακών Γεύσεων στο νησί του Πυθαγόρα».

Στόχος η προώθηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Πολωνία, σε συνέχεια του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι Δήμοι της Σάμου με το Ελληνο Πολωνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Σκοπός των στοχευμένων δράσεων στην Πολωνική αγορά, που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας, μέσα από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νήσου Σάμου καθώς και της ελληνικής φιλοξενίας.



Τη Σάμο θα επισκεφτούν από 20-28 Απριλίου 2022, 4 άτομα από την Πολωνία, 1 διερμηνέας-εμπορικός εκπρόσωπος του Ελληνο Πολωνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, 1 εκπρόσωπος της εταιρείας κινηματογραφήσεων «FILMLOT” και 2 αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες Chef στην πατρίδα τους, την Πολωνία, μέσα από την εκπομπή Master Chef, γνωστοί για την προώθηση και δημιουργία γευμάτων με φρέσκα και αγνά υλικά. Μαζί με τους δικούς μας επαγγελματίες Chef, θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Σάμου, χωρίς προσθήκες συντηρητικών και άλλων επιβλαβών για το ανθρώπινο οργανισμό ουσιών. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Πολωνικής αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα έθιμα του τόπου, τους αρχαιολογικούς χώρους, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τη φύση, τους ανθρώπους, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τα σαμιώτικα κρασιά, τους ορεινούς αμπελώνες, τη σαμιακή κουζίνα και την εξέλιξή της από την Πυθαγόρειο διατροφή στο σήμερα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης της πολωνικής αποστολής στη Σάμο θα γίνει κινηματογράφηση και θα δημιουργηθεί οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο), με σκοπό την ευρύτερη προβολή της Σάμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με εκχωρημένα τα πνευματικά δικαιώματα στους Δήμους της Σάμου και με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required