29 Απρ 2022

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου για την 1η Μαΐου

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου γνωστοποίησε τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μαΐου με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών), συμβαδίζουν με την απελπισία και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε λαϊκή οικογένεια με τα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, και τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη.

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με τη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης για να «ανακουφισθούμε» από την ακρίβεια και τη φοροληστεία. Δικαιολογημένα αγανακτούμε για τις νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί γνωρίζουμε ότι εμείς θα τα πληρώσουμε:

σε εμάς συνεχίζει να επιβάλλεται η Εισφορά Αλληλεγγύης (που έχει καταργηθεί ακόμα και για τους μεγαλομετόχους επιχειρήσεων ) και η Ειδική Εισφορά για το ΤΠΔΥ, ενώ προχωρούν σε νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί δήθεν «επισιτιστικής επάρκειας» ενώ γνωρίζουμε ότι η υλοποίηση της «Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει στην υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας για διατροφική επάρκεια σε μια σειρά από απαραίτητα προϊόντα (π.χ. μαλακό σιτάρι, ζωοτροφές, ζάχαρη, κρέας, γάλα κ.λπ.).

Εξίσου προκλητική είναι η προσπάθεια να αποδοθεί η εκτόξευση των τιμών στην Ενέργεια και τα καύσιμα αποκλειστικά ως συνέπεια του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο η κυβέρνηση, από τη μια, χρησιμοποιεί ως βολικό άλλοθι και, από την άλλη, εντείνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον κοινό μας εχθρό

Το Διοικητικό Συμβούλιο

          
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Αυξήσεις στους μισθούς – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

- Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

- Κατάργηση ΦΠΑ και ΕΦΚ σε καύσιμα, ρεύμα, είδη πλατιάς κατανάλωσης

- ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεωνκαι των αναστολών εργασίας.

- Να σταματήσει ΤΩΡΑ η εμπλοκή της Ελλάδας στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ  ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, 

ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΥ


1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Πάρε και θρέψε μια γίδα και σύ, μπορείς.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required