25 Απρ 2022

28, 29 & 30 Απριλίου, 1η παρουσίαση της πλατφόρμας γαστρονομίας «Samos Food»

Στις 28 Απριλίου, και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην πόλη της Σάμου θα λάβει χώρα η 1η παρουσίαση της πλατφόρμας γαστρονομίας «SAMOS FOOD», www.samosfood.gr που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου-Ανακαλύπτοντας εικόνες και γεύσεις του νησιού».


Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε μια προσπάθεια προώθησης της οινογαστρονομικής ταυτότητας της Σάμου, ανάδειξης των τοπικών προϊόντων αλλά και ανάπτυξης και εδραίωσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας, υλοποίησε και ολοκλήρωσε το παραπάνω έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».


Καταξιωμένοι chef, μάγειρες και νοικοκυρές με μεράκι, δημιούργησαν πιάτα που βασίζονται στις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού μας, με εκλεκτά προϊόντα της Σάμου. Η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε σε διάφορες περιοχές του νησιού μας και οι συνταγές καταγράφηκαν. Τόποι, μνήμες και γεύσεις «έδεσαν» και προσκαλούν το θεατή στη μοναδική εμπειρία της Σάμου!

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρία Omega Technology σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και την εταιρία «DOTSOFT». Στο πρόγραμμα συμμετέχει υποστηρικτικά και ο Ε.Ο.Σ Σάμου.


Στις 29 Απριλίου, και ώρα 11:00, θα γίνει η 2η παρουσίαση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου στην Πλατεία Καρλοβάσου και στις 30 Απριλίου, και ώρα 11:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου θα γίνει η 3η παρουσίαση του έργου προς ενημέρωση των φορέων και του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required