9 Απρ 2022

Δήμος Ανατολικής Σάμου - Δράση για την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου σε όλον τον πλανήτη, φέτος ήταν αφιερωμένη στο θέμα "Ο πλανήτης μας, η υγεία μας", αναδεικνύοντας την άρρηκτη σύνδεση της κλιματικής κρίσης με την παγκόσμια υγεία.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, «Με την υγιεινή διατροφή έχουμε έναν υγιέστερο κόσμο», στα ωφελούμενα παιδιά του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Η Μέλισσα» για την αξία της υγιεινής διατροφής, με ομιλήτρια τη διατροφολόγο κα Τζωρτζίνα Δήμου.


Στον όμορφο χώρο της «Μέλισσας», τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη διατροφική πυραμίδα, να κατηγοριοποιήσουν τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές, ενώ έφτιαξαν και τα δικά τους υγιεινά πιάτα.




Εκτός από τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισαν τα παιδιά, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να περάσουν ένα απόγευμα γεμάτο από χαρά και μοίρασμα, τέτοιο που μόνο τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας Σάμου, ευχαρίστησαν  θερμά τη διατροφολόγο κα Τζωρτζίνα Δήμου για την εθελοντική προσφορά της, καθώς και το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Η Μέλισσα» που αγκάλιασε την πρωτοβουλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required