10 Απρ 2022

Γιώργος Κυριαζής προς Χρήστο Τριαντόπουλο: «Μεγάλη η έκπληξη και η απογοήτευσή μας...»

31.10.2020 - Γ. Κυριαζής/Κ. Μητσοτάκης
Επιστολή προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής, αφού η Σάμος, για ακόμη μια φορά φαίνεται να βρίσκεται εκτός επιχορηγήσεων, παρά του ότι χτυπήθηκε από σεισμό 7 Ρίχτερ στις 30 Οκτωβρίου 2020. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:


«Κύριε Υφυπουργέ,

Μεγάλη η έκπληξη και η απογοήτευση μας διαβάζοντας στο νέο πρόγραμμα «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ» που δημοσιεύτηκε στις 4/4/2022, ότι στις πληγείσες περιοχές που επιδοτούνται δεν περιλαμβάνεται και η Σάμος.

Οι καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός ήταν μεγάλες και το γνωρίζετε καθώς ήσασταν ο πρώτος που επισκέφτηκε το νησί αναλαμβάνοντας τον συντονισμό, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Δυστυχώς, αρκετές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο ή στεγάζονται σε παρακείμενα ετοιμόρροπα κτίρια όπου δεν επιτρέπεται η διέλευση και οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ως πληγείσες.

Η Σάμος δεν έπρεπε να έχει ξεχαστεί. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ακριτική περιοχή είναι μεγάλα, και εκτός των επιπτώσεων του σεισμού και της πανδημίας, η νησιωτικότητα εντείνει το κόστος διαβίωσης, με τις αυξήσεις σε καύσιμα, μετακινήσεις, τιμές προϊόντων και υψηλό κόστος μεταφοράς να έχουν δυσβάσταχτες συνέπειες για την τοπική κοινωνία.
Παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε την Σάμο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Είμαστε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Α. Κυριαζής»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required