18 Απρ 2022

Επίσκεψη ΟΕΘΑ στη Λέσβο

Επίσκεψη στο νησί της Λέσβου πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγίαου με σκοπό την προετοιμασία της 33ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.


Το ΔΣ επισκέφτηκε και εξέτασε τους διαθέσιμους θεατρικούς χώρους, συναντήθηκε με τις ομάδες του νησιού, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου, τον έφορο Αρχαιοτήτων, ξενοδόχους και άλλους παράγοντες. 



Στην Οργανωτική Επιτροπή που συνεδρίασε, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη, αποφασίστηκε η Συνάντηση

/να γίνει στους δύο Δήμους του νησιού με ευρεία αλλά οργανωτικά υλοποιήσιμη διασπορά, από 5-15 Οκτωβρίου.

/να αφιερωθεί μέσω και παράλληλων εκδηλώσεων στα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή - Προσφυγικό»



Όλοι οι φορείς με πρώτο τον γενικό γραμματέα αναγνώρισαν τη σημασία του θεσμού για την αποκεντρωμένη πολιτιστική δημιουργία στο Αιγαίο και την οικονομική στήριξη των νησιών μας και δεσμεύτηκαν για την με κάθε τρόπο υποστήριξη της. Δημιουργείται έτσι η βεβαιότητα πως η Συνάντηση, που επανέρχεται μετά από 14 χρόνια στη Λέσβο, θα αποδειχθεί μία από τις πλέον αξιόλογες του θεσμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε γνωστό πως, μετά από τρία χρόνια διακοπής, θα επαναλειτουργήσει, υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη της ΓΓ Αιγαίου, ο άλλος σημαντικός θεσμός «Το Θέατρο Ταξιδεύει στην Άγονη Γραμμή» με τον οποίο οι ομάδες μας δίνουν παραστάσεις στα μικρά και ακριτικά μας νησιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required