2 Απρ 2022

Δημιουργία "πάρκου τσέπης" στην πόλη της Σάμου

Ξεκινάει η ριζική ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων πέριξ του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως Σάμου, σημείο το οποίο περιλαμβάνει το κτίριο του 1ου Δημοτικού αλλά και το υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου.

Η πρόταση υπεβλήθη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εντάχθηκε με το ποσό των 140.400,00 ευρώ. 


Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει: «Η δημιουργία «πάρκου τσέπης» θα αναβαθμίσει την περιοχή με νέο φωτισμό και ανανεωμένο εξοπλισμό και ο σχεδιασμός θα βασιστεί στις αρχές της αειφορίας με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Οι οδοί Αρχ. Κωνσταντίνου και Πατρ. Δαμιανού, θα πλακοστρωθούν και στο πάρκο τσέπης θα τοποθετηθούν παγκάκια, τραπέζια και σκίαστρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των επισκεπτών. Το αστικό πράσινο θα λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους, και η διαμόρφωση θα συμβάλλει θετικά στην αισθητική της γειτονιάς, αλλά και στη ψυχολογία των δημοτών μας. 



Η προσπάθεια συνεχίζεται, για τη δημιουργία πάρκων που θα κάνουν την πόλη μας πιο βιώσιμη, πιο πράσινη, αναβαθμίζοντας τις γειτονιές μας και δίνοντας πνοή σε πρώην εγκαταλελειμμένους χώρους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required