29 Μαΐ 2022

Σεισμός Σάμου & Χίου - Να δοθεί παράταση 1 έτους για υποβολή αιτήσεων, για έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής

Με επιστολή τους προς τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) - Κεντρικής Ελλάδος, τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ζητούν παράταση 1 έτους της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων, για έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής.

Δίκαιο αίτημα, αν σκεφθεί κανείς τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα, 19 μήνες μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 7 Ρίχτερ, που έπληξε τη Σάμο και τη Χίο, με δεδομένη -μέχρι σήμερα- την υποστελεχωμένη ΔΑΕΦΚ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.Προς: Τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών – Κεντρικής Ελλάδος

Ι. Κόνιαρη 43 & Λ. Κατσώνη
114 71 Αθήνα
Fax.210 6440627
Email: daefk@ggde.gr

Κοιν:
1. κ. Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου
2. κ. Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου
3. κ. Δήμαρχο Δυτικής Σάμου
4. κ. Δήμαρχο Χίου


Κύριε Διευθυντά,

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών με στελέχη της υπηρεσίας σας, παρακαλούμε όπως αποδεχτείτε το αίτημα μας για παράταση 1 έτους της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων, για έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (ΣΣ) ή για έκδοση βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων, από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το εν λόγω αίτημα ζητείται:

α) Επειδή ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί υπολείπεται του πλήθος των βλαβέντων κτιρίων.

β) Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού COVID-19 και τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες για την αντιμετώπισή του, έχουν επηρεάσει εκτός από την καθημερινότητα καθενός από εμάς και την παγκόσμια οικονομία, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα αυξημένης αβεβαιότητας και ανασφάλειας, μέσα στην οποία δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις καλούνται να λειτουργήσουν. Όλα τα ανωτέρω προκαλούν μια επιπλέον καθυστέρηση σε διεκπεραίωση διαφόρων διαδικασιών όπως εγκρίσεις αρμόδιων φορέων. Επίσης με αίσθημα ευθύνης και τηρώντας όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19 ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν αυτοψίες, είτε για αποτύπωση είτε για επίβλεψη εργασιών.

γ) Επειδή στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη οι δηλώσεις κτηματολογίου, ο φόρτος εργασίας των συναδέλφων μηχανικών είναι μεγάλος.

δ) Και τέλος, φόρτος εργασίας της υπηρεσίας σας με όλες τις φυσικές καταστροφές και βίαια συμβάντα που συνέβησαν την τελευταία τριετία.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Π.Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ

Ο Πρόεδρος
Μανωλακέλλης Ευστράτιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required