9 Μαΐ 2022

8 Μαΐου 1821 – Ύψωση της Σημαίας της Επανάστασης στο Καρλόβασι – Σύσκεψη για την στήριξη του Τουρισμού της Σάμου

Στο Καρλόβασι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 8 Μαΐου, ο εορτασμός της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης το 1821, από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη.

Στη δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιου, παρέστη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος καθώς επίσης και ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Με τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την εντυπωσιακή παρέλαση τιμήθηκαν οι ήρωες του νησιού μας και της πατρίδας μας και όλος ο Σαμιακός λαός που σήκωσε το ανάστημά του στο δυνάστη. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής το κυβερνητικό κλιμάκιο, ο κ. υφυπουργός, ο κ. γενικός γραμματέας και η γενική διευθύντρια της Δ.Α.Ε.Φ.Κ κα Κλεάνθη, συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Δυτικής Σάμου.

Εκεί, παρουσία του δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη, του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου και εκπροσώπων των φορέων του τόπου εξετάστηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν την αποκατάσταση από τον σεισμό αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο. 


Ανακοινώθηκε ειδικό πρόγραμμα στήριξης του Τουρισμού, αποκλειστικά για τη Σάμο

«Ο κ. Τριαντόπουλος υποσχέθηκε γρήγορες λύσεις», όπως ανέφερε ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, συμπληρώνοντας: «Είναι σημαντικό ότι ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ειδικό πρόγραμμα στήριξης του Τουρισμού αποκλειστικά για τη Σάμο. Το πρόγραμμα αυτό θα ενισχύσει τον τουρισμό μέσα από την αξιοποίηση μιας άυλης χρεωστικής κάρτας με ένα διαθέσιμο ποσό που θα αφορά τη διαμονή, την εστίαση και το εμπόριο και θα υλοποιηθεί εν μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει σύντομα».

Το κλιμάκιο στη συνέχεια επισκέφθηκε την πόλη της Σάμου, επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης του Λιμένα Βαθέος και στο Δημαρχείο της Ανατολικής Σάμου εξετάστηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν το Δήμο.

«Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το πολύπαθο νησί. Στόχος παραμένει η αποκατάσταση από τις καταστροφές αλλά και μια καλύτερη επόμενη μέρα για το νησί μας, στο πεδίο της ανάπτυξης, του τουρισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης», συμπλήρωσε ο κ. Στεφανάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required