3 Μαΐ 2022

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Διεθνή Ολυμπιάδα Προγραμματισμού «The Big Indie Pitch 2022»

Εξαιρετική διάκριση για τον φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στάθη Τσασάκο, στον χώρο των προγραμματιστών βιντεοπαιχνιδιών.

Σχετικά με την Ολυμπιάδα

Το Τhe Big Indie Pitch είναι ένα ετήσιο διεθνές πρωτάθλημα με βάση στο Λονδίνο, όπου προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών (ή αλλιώς indie game developers), παγκοσμίως, αγωνίζονται για να καταφέρουν να συμμετάσχουν, καθώς μόνο γύρω στα 15 με 20 projects κατορθώνουν να μπουν στη λίστα.

Εκεί οι developers επιδεικνύουν τις ιδέες τους σε 5 κριτές τη δημιουργία τους και τα μελλοντικά τους σχέδια. Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο φάσεις, το Mobile Edtion και το PC+Console Edition. Η διαφορά έχει να κάνει με τη πλατφόρμα για την οποία προορίζεις το project σου.Το δικό του project, με τίτλο "Kolor-Blockz!", ήταν στα projects που ξεχώρισαν κατάφερε να μπει στη λίστα, και για τις δύο φάσεις του διαγωνισμού για το 2022! (Απρίλιος και Ιούνιος).

Σχετικά με το project...

Τι είναι όμως το «Kolor-Blockz!»; 


Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ανερχόμενο βιντεοπαιχνίδι δράσης, εμπνευσμένο από τα λεγόμενα "Arcade" των 90s και 00s. Τι το κάνει ξεχωριστό; Το "Kolor-Blockz!" έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η αίσθηση της ουσιαστικής επαφής μεταξύ του παίκτη και του φανταστικού, αυτού, κυβικού κόσμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως οι χαρακτήρες υποτίθεται έχουν την ικανότητα να σε βλέπουν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σου ενώ γνωρίζουν το πραγματικό σου όνομα χωρίς να το γράψεις κάπου!


Ο κύριος στόχος του παιχνιδιού, είναι να κατορθώσεις να περάσεις ένα πρωτάθλημα με 4 γύρους και να νικήσεις τους πρωταθλητές τους, ώστε να εκπληρωθεί μία μυστηριώδη προφητεία. Στο ταξίδι σου, ως το τέλος της ιστορίας (το οποίο θα καθοριστεί από το πως θα χειριστείς κάποιες καταστάσεις, τους πόντους που έχεις μαζέψει με τον ιδρώτα σου και ποιες αποφάσεις θα πάρεις), θα κάνεις μερικούς παράξενους (με την καλή έννοια) φίλους αλλά και κάποιους πολύ επικίνδυνους εχθρούς.



Μετά την επιτυχή είσοδο του στο The Big Indie Pitch 2022 του Ιουνίου, το Demo κυκλοφόρησε επίσημα στις πλατφόρμες Itch.io και Gamejolt, ενώ στο στόχαστρο για το καλοκαίρι είναι και η δημοφιλής πλατφόρμα Steam.

Μπορεί οποιοσδήποτε να το κατεβάσει και να το εξερευνήσει σε οποιοδήποτε από τα παρακάτω links:

Kolor-Blockz! by StathisTsasakos - Game Jolt

Kolor-Blockz! by StathisTsasakos (itch.io)

(Στο Big Indie Pitch, αλλά και στο Gamejolt όπου φιλοξενείται, το Kolor-Blockz! Έχει προκριθεί για τον νοσταλγικό χαρακτήρα της μουσικής του αλλά και το απλό αλλά γοητευτικό του στυλ γραφικών και χρωμάτων).



Σχετικά με τον δημιουργό  
Ο Στάθης Τσασάκος μας αυτοσυστήνεται


«Ονομάζομαι Στάθης Τσασάκος και σπουδάζω στο Πολυτεχνικό Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ICSD) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σάμο. Είμαι 20 χρονών, και μεγάλωσα, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, στη Λαμία. Το όνειρό μου να φτιάξω κάτι πρωτότυπο που θα μπορούσα να μοιραστώ με τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας -και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ήρθαν τα πράγματα- έναν φανταστικό κόσμο, υπήρχε από τα χρόνια που ήμουν στο Γυμνάσιο. 

Με άλλα λόγια, πάντα υπήρχε αυτή η ιδέα ανάμεσα σε αρκετές άλλες, αλλά φυσικά πάντα υπήρχε και η αμφισβήτηση από τον περίγυρο. Κυνήγησα, λοιπόν, αυτό το όνειρο και επιτέλους φέτος σε συνδυασμό με τη πρόοδο μου στη σχολή, αλλά και τη θερμή υποστήριξη αρκετών συμφοιτητών μου κατάφερα να το ξεκινήσω. Είμαι πραγματικά περήφανος για τον κόσμο που ξεκίνησα να δημιουργώ και αναμένουμε να το δούμε ολοκληρωμένο το 2024-2025. Παρ' όλα αυτά, μπορείτε να δοκιμάσετε το Demo (στα links που έδωσα παραπάνω) που ίσως σας απασχολήσει αρκετά, μέχρι να το εξερευνήσετε όλο, λόγω της λιγοστής (αλλά υπαρκτής) δυσκολίας του. Το δικό μου μήνυμα προς κάθε επόμενη γενιά; Ακολούθα το όνειρό σου μέχρι να το πιάσεις. Θα 'ναι πολύ δύσκολο, αλλά πραγματικά, το αποτέλεσμα θα αξίζει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required