9 Μαΐ 2022

Σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου

Ευρεία σύσκεψη με συγκεκριμένη ατζέντα σχετικά με το αποτύπωμα του σεισμού πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, το απόγευμα της Κυριακής (8 Μαΐου), παρουσία του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, κ. Τριαντόπουλου και της διευθύντριας της ΔΑΕΦΚ κας Κλεάνθη.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και όλοι οι παραγωγικοί φορείς από τον δήμαρχο, κ. Στάντζο. Παρευρέθησαν o εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Παχυμανώλης, ο επικεφαλής της παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ», κ. Ζάχαρης, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, κ. Βαλωμένος, ο πρόεδρος του σύλλογος Επαγγελματιών Κοκκαρίου, κ. Γεωργούδης, ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης Πυθαγορείου, κ. Σπάγγος. Επίσης, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαλκαμλής, Διονυσίου και Μητσός καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε αναλυτική ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί και δρομολογούνται. Συζητήθηκε η ανάγκη εύρεσης τρόπου για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης, καθώς και η άρση των όποιων δυσλειτουργιών που αφορούν την αποζημίωση ενοικίου και την στεγαστική συνδρομή.

Επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία και απόδοση των Υπηρεσιών του Δήμου με τις κεντρικές υπηρεσίες υπό τον συντονισμό του υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου, παρόλη την υποστελέχωση μετά τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Σάμου

Τέλος, θα προγραμματιστεί άμεσα, ευρεία σύσκεψη με φορείς και εμπλεκομένους σχετικά με την επόμενη μέρα για τη Σάμο και το σχέδιο ανασυγκρότησης του νησιού με συγκεκριμένες προτάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required