23 Μαΐ 2022

«Ξέρει κανείς;»

Στο θέμα είχε αναφερθεί πρόσφατα ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας & Φούρνων ενώ τώρα λάβαμε και από την Ικαρία διαμαρτυρία για το περίφημο βοήθημα ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων). Η κα Κυριακή Τριπολιτσιώτη εξηγεί:

«Από τον Απρίλη του 2019 δεν έχει δοθεί στην Ικαρία το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Πάνε τρείς μήνες τώρα που προσπαθώ να βγάλω άκρη ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη να μας απαντήσει γιατί δεν έχει δοθεί στους δικαιούχους το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στην Ικαρία από τον Απρίλη του 2019 και γιατί έχει σταματήσει η υλοποίηση του. Σε όλα τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κάτι έχει δοθεί όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως όχι ότι ορίζει η απόφαση αλλά ένα μέρος της. Στην Ικαρία όμως τίποτα…

Επίσης ας σημειωθεί ότι τον Απρίλη του 2019 δόθηκε σε όσους οι αιτήσεις είχαν εγκριθεί πριν από το καλοκαίρι του 2018. Δηλαδή, δικαιούχοι, που η αίτησή τους εγκρίθηκε από τον Σεπτέμβρη του 2018 και μετά δεν έχουν πάρει τίποτα.


Από την κεντρική υπηρεσία του ΤΕΒΑ δεν ξέρουν τίποτα και παραπέμπουν στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Από τηνΠεριφέρεια δεν γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει. Οι εκλεγμένοι παραπέμπουν στους υπαλλήλους.

Οι υπάλληλοι, κάνουν όντως φιλότιμες προσπάθειες να βοηθήσουν, παραπέμπουν από τη μία υπηρεσία στην άλλη, μήπως άλλοι συνάδελφοί τους ξέρουν.

Από το γραφείο της Περιφέρειας στην περιοχή μας αναμένεται να δοθεί απάντηση από αύριο σε αύριο (τρείς μήνες), γιατί δεν έχει γίνει η διανομή μέχρι τώρα. Πότε θα γίνει ξανά η υλοποίηση του προγράμματος είναι άγνωστο.

Όσοι δικαιούται αυτό το πρόγραμμα το έχουν άμεσα ανάγκη.

Να δώσουν άμεση απάντηση οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Τριπολιτσιώτη Κυριακή
Πέμπτη 19/5/2022»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required