30 Μαΐ 2022

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου απαντά στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Σε απάντηση ανακοίνωσης του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αληθινή έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη, σχετικά με το αίτημα χρηματοδότησης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου για την αποκατάσταση ζημιών στον δρόμο της περιοχής Ζερβού.

Η έκπληξή μας δεν πηγάζει από άγνοια, αλλά, αντιθέτως, από την ακριβή γνώση του ζητήματος. Γνωρίζουμε καλά και τις ζημιές και το αίτημα της Περιφέρειας, που οριστικοποιήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στις 19 Απριλίου 2022. Το αίτημα εγκρίθηκε στις 6 Mαΐου 2022, κάτι που γνωρίζει ασφαλώς ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά αμέσως μετά την έγκριση. 

Περιοχή Ζερβού - Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της κατάστασης του οδοστρώματος προς την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα» - Μιχ. Παπαδημητρίου)

Οφείλουμε να σημειώσουμε, για να έχουν οι πολίτες ολοκληρωμένη εικόνα, ότι οι όποιες καθυστερήσεις σημειώθηκαν οφείλονται σε υπαιτιότητα της Περιφέρειας που αφορούσε το διαδικαστικό της υποβολής του αιτήματος. Επίσης, ότι η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε καλύπτει όλο το περιφερειακό δίκτυο, και όχι μόνο την αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν γνωρίζουμε γιατί, ενώ τα πράγματα έχουν έτσι, ο Αντιπεριφερειάρχης επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση. Μέριμνα του Υπουργείου μας είναι αποκλειστικά η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, και όχι η δημιουργία εντυπώσεων. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required