28 Μαΐ 2022

Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου - Διετής απολογισμός από την πρόεδρο Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κ. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη, έδωσε στη δημοσιότητα τον απολογισμό της διετους θητείας της. Να σημειωθεί ότι η κ. Κονδύλη, σε δηλώσεις της στον δ/ντή του "Σαμιακού Βήματος", Μάνο Στεφανάκη, εξήγησηε ότι δεν θα ήθελε να ανανεώσει τη θητεία της και θα επικεντρωθεί μόνο στα καθήκοντά της ως δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη των καθηκόντων μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήταν αρωγοί στην προσπάθεια μας. Πρωτίστως, τους εργαζόμενους στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους συμβαλλόμενους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες των δύο Δήμων, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου, τους Νομικούς μας Συμβούλους και τους Γενικούς Γραμματείς των δύο Δήμων. Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στη συνεργασία μας με το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και ιδιαίτερα τον Υπουργό κο Πλακιωτάκη και τους Γενικούς Γραμματείς, κο Κουτουλάκη και κο Κυριαζόπουλο, καθώς και τον Βουλευτή Σάμου κο Στεφανάδη. Σημαντική ήταν επίσης η βοήθεια των μελών της Δημοτικής Αρχής και των περισσοτέρων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η πρόεδρος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου Μαρία Κονδύλη - Πανουράκη

Θα ακολουθήσει η καταγραφή των πεπραγμένων μας και των έργων που έχουν δρομολογηθεί:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

- Εκπονήθηκε επιχειρησιακό πρόγραμμα πυροπροστασίας των λιμανιών μας.

- Εκπονήθηκαν μελέτες συνθήκης Σένγκεν στα τρία λιμάνια (Σάμου -Καρλοβάσου - Πυθαγορείου) από την εταιρεία Europort. Την ευχαριστούμε δημοσίως για τη δωρεά της.

- Τεύχη δημοπράτησης για τις μελέτες Masterplan λιμένος Βαθέος έχουν δημοπρατηθεί. Υπάρχει ανάδοχος εταιρεία, με τον προϋπολογισμό να φτάνει στα 5.580€.

- Συμβάσεις με ηλεκτρολόγους – υδραυλικό – γεωπόνο.

- Σύμβαση με εργολάβο καθαριότητας, Security και YALE για τις ανάγκες των λιμανιών μας.

- Από την υπηρεσίας μας εκπονήθηκε εγκαίρως πρωτόκολλο Covid με την αρωγή της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Σάμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Αστυνομία, Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Λιμεναρχείο).

- Προγραμματική σύμβαση με την Π.Ε. Σάμου για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν όλες οι λιμενικές υποδομές μας από τον καταστροφικό σεισμό τον Οκτώβριο του 2020.

- Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας, την Π.Ε. Σάμου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

- Προγραμματική σύμβαση με την Π.Ε. Σάμου, μέσω της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τα αλιευτικά καταφύγια Ηραίου και Αγίας Παρασκευής στο «Νησί». Το μεν πρώτο εντάχθηκε στο ΕΠΑΛ Αλιείας 2014-2020 και έχουμε έγκριση δημοπράτησης. Το δε δεύτερο είναι σε φάση καθορισμού χώρου και ολοκλήρωσης ζώνης λιμένα.

- Καθορισμός χώρου για τη δημιουργία συνοριακού σημείου διέλευσης (ΣΣΔ) στους λιμένες Σάμου.

- Προμήθεια οργάνων για τις παιδικές χαρές ευθύνης μας.

- Συμμετοχή του ΔΛΤ Σάμου σε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των λιμένων και σε ασκήσεις αντιρρύπανσης.

ΛΙΜΕΝΑΣ ΒΑΘΕΟΣ – ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ

- Εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 300.000€ από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο και προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

- Ολοκλήρωση και επέκταση ηλεκτροφωτισμού παραλιακής Μαλαγαρίου. Το 35% της έκπτωσης από την εργολαβία (ήτοι 49.000€) μετά από αίτημα μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας έχει επιστραφεί και διατέθηκε για συντήρηση των υφιστάμενων ιστών και τοποθέτηση 22 ακόμη φωτιστικών.

- Αποκαταστάθηκε ο πεπαλαιωμένος κεντρικός πίνακας ηλεκτροδότησης (δίπλα στην παλιά αστυνομία). Κόστος έργου 3.500€.

- Πίστωση 7.000€ για το κτίριο του Χημείου. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και παραδόθηκε.

- Αντικατάσταση κουφωμάτων Λιμεναρχείου (15.000€).

- Παρέμβαση στο γήπεδο Τένις με αντικατάσταση αντιανεμικών πανιών και προβολέων, ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκε περιμετρικά περίφραξη.

- Αγορά δεξαμενών και συντήρηση αυτών.

- Τοποθέτηση κάδων μικροαπορριμάτων (Καλαθάκια) κατά μήκος της παραλιακής.

- Υπόδειγμα – μελέτη για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην παραλιακή Μαλαγαρίου για την αποφυγή περαιτέρω τροχαίων ατυχημάτων, ευγενική προσφορά στην υπηρεσία μας από φίλο συγκοινωνιολόγο τον οποίο και ευχαριστούμε δημοσίως.

- Αποκατάσταση τάπητα στην παιδική χαρά έναντι Εθνικής Τράπεζας μετά την καταστροφή που υπέστη από τον σεισμό και το πλημμυρικό φαινόμενο που ακολούθησε αυτόν.

- Αλλαγή λαμπτήρων τουριστικού και εμπορικού λιμένα Μαλαγαρίου.

- Ολοκλήρωση πεζοδρομίου Μαλαγαρίου από τον επιβατικό σταθμό έως την οικία Φαγά και κατασκευή πετρόχτιστου τοιχίου στην παραλία «Μαούνες». Η έκπτωση του έργου 35% (ήτοι 30.000€) έχει ζητηθεί από το Υπουργείο μας με στόχο την επέκταση του πεζοδρομίου μέχρι τον ναυτικό όμιλο Σάμου.

- Σύμβαση με εργολάβο για διερεύνηση ζημιών στο πάρκινγκ της παραλιακής και αποκατάσταση αυτού.

- Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την ολοκλήρωση του έργου συστημάτων ασφαλείας και φύλαξης λιμένων Βαθέος και Μαλαγαρίου. Έχει ήδη δημοπρατηθεί.

- Προγραμματική σύμβαση με την Π.Ε. Σάμου για την κατασκευή γηπέδου Beach Volley, πίστας Skateboard και τη δεντροφύτευση στην παραλιακή ζώνη.

- Εκποίηση άχρηστων υλικών (κατεστραμμένοι ιστοί ηλεκτροφωτισμού).

- Τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών κατά μήκος της παραλιακής ζώνης στους χώρους ευθύνης της εκάστοτε επιχείρησης.

ΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ

- Προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Δυτικής Σάμου για επισκευή ράμπας και επανακατασκευή περίφραξης χώρου πρόσδεσης πλοίων εξωτερικού.

- Καλλωπισμός παραλιακής ζώνης με δέντρα.

- Τροποποίηση χερσαίας ζώνης λιμένα.

- Καθορισμός νέων επιπρόσθετων ορίων στη Λιμενική εγκατάσταση Καρλοβάσου και αναθεώρηση σχεδίου ασφαλείας.

- Μετά από αίτημα μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, εξασφαλίστηκε ποσό ύψους 75.000€ για επισκευή της κεραμοσκεπής του κτιρίου που στεγάζεται ο Ναυταθλητικός όμιλος και στο όμορο του.

ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

- Ολοκλήρωση λυόμενου οικισμού (100τ.μ.) με διαδικασία διαπραγμάτευσης για τον τελωνειακό έλεγχο. Επιπρόσθετες εργασίες – παρεμβάσεις στην εξωτερική όψη του κτιρίου για λόγους καλαισθησίας.

- Εκπόνηση μελέτης για επέκταση του τελωνειακού σταθμού.

- Καθορισμός νέων επιπρόσθετων ορίων στη λιμενική εγκατάσταση Πυθαγορείου και αναθεώρηση του σχεδίου ασφαλείας.

- Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για ανάπλαση χώρου πλησίον του τελωνειακού σταθμού.

- Τοποθέτηση Piller στη ράμπα ψαράδων που κατασκεύασε η Π.Ε. Σάμου.

- Τοποθέτηση νέων φωτιστικών στο παλιό λιμάνι Πυθαγορείου και δεστρών μετά την αποπεράτωση του έργου από την Π.Ε. Σάμου.

- Σύμβαση με εργολάβο για τη συντήρηση της παιδικής χαράς και τοποθέτηση νέων οργάνων.

- Κατασκευή νέας σιδερένιας πόρτας στο νέο λιμάνι.

- Ολοκλήρωση εργασιών στον παλιό λιμένα Πυθαγορείου και παραλαβή προς χρήση από την Π.Ε. Σάμου.

ΛΙΜΕΝΑΣ ΟΡΜΟΥ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

- Εκπόνηση μελέτης ύψους 24.000€ για επέκταση προσήνεμου μόλου Όρμου Μαραθοκάμπου και προστασίας αλιευτικού και τουριστικού καταφυγίου.

- Επικαιροποίηση μελέτης κυματικής διείσδυσης (βυθομετρικά) και επέκταση προστασίας μόλου Μαραθοκάμπου.

***Το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης με αρχικό προϋπολογισμό 2.000.000€)

- Ολοκλήρωση αλιευτικού καταφυγίου από την Π.Ε. Σάμου και παράδοση για χρήση στο Δ.Λ.Τ. Σάμου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.
ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ - ΠΑΝΟΥΡΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required