1 Ιουν 2022

1η Ιουνίου - Παύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια αλλάζει η καθημερινότητά μας από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου, καθώς πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, πλην μερικών εξαιρέσεων.


Από την 1η Ιουνίου και έως τουλάχιστον τις 15 Σεπτεμβρίου η μάσκα δεν θα είναι απαραίτητη για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους. Εξαίρεση αποτελούν τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς- μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ- οι χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία είναι αριθμημένες οι θέσεις των επιβατών, δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα, όπως και στα αεροπλάνα. Όσο για τα πλοία, εκκρεμεί η εισήγηση των ειδικών για το τι θα ισχύει και η επιτροπή των ειδικών πιθανότατα θα εξετάσει αυτό το ζήτημα αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Το μέτρο καταργείται και στα σχολεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια και κάθε άλλη εκπαιδευτική δομή. Εξαίρεση αποτελούν οι εξετάσεις, καθώς τόσο οι υποψήφιοι, όσο και οι μετέχοντες, θα πρέπει να φορούν μάσκα εντός της αίθουσας. Αυτό αφορά ενδοσχολικές, πανελλήνιες, πανεπιστημιακές εξετάσεις, όπως και εκείνες των ξένων γλωσσών. Πάντως, παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας σε χώρους με συνωστισμό, κυρίως από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required