19 Ιουν 2022

19 Ιουνίου - Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Σήμερα (Κυριακή, 19 Ιουνίου), εορτάστηκε πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, όπου βρίσκονται οι έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Αναλυτικότερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου στη Χίο και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σάμο, τελέστηκαν δοξολογίες υπέρ των Αποστράτων Αστυνομικών και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ενώ ακολούθησε η παράθεση δεξιώσεων. 

Ο γενικός ασυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς με τον περιφεειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον π. βουλευτή και π. δήμαρχο Λέσβου Δημήτριο Βουνάτσο

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγος  Ελευθέριος Ντουρουντούς

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, τοπικών φορέων και συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων, καθώς και εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε. (Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας).

Από την Ελληνική Πολιτεία έχει καθιερωθεί η εορτή των Αγίων Πάντων, ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στιγμιότυπο από την παράθεση δεξίωσης στη Σάμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required