21 Ιουν 2022

Ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης στις εκδηλώσεις του Big! City Festival

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν υπό τον τίτλο Big! City Festival με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έλαβαν χώρα στην περιοχή Τσαμάκια Μυτιλήνης το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την ανάδειξη των παρεμβάσεων αναβάθμισης που υλοποιήθηκαν για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάδειξη της Αρχαιολογικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής Τσαμάκια και Κάτω Κάστρου.


Ο περιφερειάρχης συνομίλησε με τους συμμετέχοντες αθλητές, ΑΜΕΑ και τους «Lesvos Runners» και παρακολούθησε τα αθλητικά δρώμενα, ενώ απηύθυνε μικρό χαιρετισμό πριν την έναρξη της Συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, με την οποία έκλεισε η βραδιά.

Στον χαιρετισμό του προς το κοινό τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδουμε στους πολίτες της Μυτιλήνης και ολόκληρου του νησιού ένα πράσινο έργο, ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου. Έγινε μία τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει πρόσωπο η περιοχή , για την οποία όλοι έχουμε αναμνήσεις και αποτελούσε τόπο αναψυχής όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει να αναπλάσουμε τις πόλεις και να τις κάνουμε πιο όμορφες και λειτουργικές θα ευοδωθεί» 


Την Κυριακή 2η ημέρα των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του Κάτω Κάστρου και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δρα Παύλο Τριανταφυλλίδη για τα έργα αποκάλυψης και ανάδειξης των Αρχαιοτήτων στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης. Παρακολούθησε επίσης την προβολή βίντεο μιας συνολικής παρουσίασης του Αρχαιολογικού Μνημείου που έχει ετοιμάσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και εξέφραζε τα συγχαρητήριά του για το έργο που επιτελείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required