3 Ιουν 2022

Στην τελική ευθεία η επίλυση του Πολεοδομικού προβλήματος Νομού Σάμου

Νεότερες εξελίξεις, που αφορούν στην επίλυση του Πολεοδομικού και Χωροταξικού ζητήματος των νησιών του Νομού μας, δημιουργούν αισιοδοξία ότι το ακανθώδες πρόβλημα θα επιλυθεί αφού ταλαιπώρησε και αποτέλεσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου τα προηγούμενα χρόνια.

Ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, αναφέρθηκε στο θέμα με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων και των 3 νησιών (Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων).


«Ο ορθολογικός πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας, διότι είναι βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη γενικότερα. Σε συνεργασία με τον τεχνικό κόσμο της Χώρας φέρνουμε σε πέρας αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία θα αλλάξει το πρόσωπο της Χώρας μας τα επόμενα χρόνια και θα διασφαλίσει την οικονομική αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. 

Ήδη, για τους Δήμους του Νομού μας έχουν εγκριθεί κατά προτεραιότητα, οι σχετικές μελέτες και με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμοδίου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Ταγαρά χρηματοδοτούνται οι Δήμοι μας με τα εξής ποσά:

Δήμος Σάμου 3 ΔΕ (Υποθέτουμε ότι η αναφορά στις 3 Δημοτικές Ενότητες ως Δήμου Σάμου, γίνεται από το Υπουργείο, αφού η διαδικασία είχε ξεκινήσει επί ενιαίου Δήμου Σάμου).

Καρλοβασίων, Βαθέος, Πυθαγορείου

€ 1.559.509,15 (πλέον Φ.Π.Α. 24 %)


Δήμος Φούρνων Κορσεών 1 ΔΕ

και Ικαρίας 3 ΔΕ


Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου, Ραχών

€ 891.005,15 (πλέον Φ.Π.Α. 24 %)


Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η προκήρυξη των μελετών θα γίνει έως 10.07.2022 η ολοκλήρωσή τους μέχρι το καλοκαίρι του 2025 υπό την επίβλεψη και συνεργασία του μελετητή και του εκάστοτε Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά, για άλλη μια φορά, τον Υπουργό κ. Ν. Ταγαρά για την καθοριστική συμβολή του στη διευθέτηση ενός από τα βασικότερα προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών για τον Νομό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required