24 Ιουν 2022

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος για την αγροτική οδοποιία και την πυροπροστασία

Με ανακοίνωσή του ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος αναφέρεται στα προβλήματα που αφορούν την αγροτική οδοποιία και την πυροπροστασία του νησιού, αναφέροντας τα εξής:


«Το ΔΣ του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου ζητάει την άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας μετά τις ζημιές του χειμώνα, η οποία εν μέσω θέρους είναι ακόμα σε επικίνδυνη κατάσταση. Ζητάμε να αξιοποιηθούν όλα τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που διαθέτουν οι δήμοι και η περιφέρεια για να αποκατασταθεί άμεσα το δίκτυο.

Συγκεκριμένα στις περιοχές του Καρβούνη που είναι τα περισσότερα αμπελοχώραφα, ελαιώνες αλλά και τα μελίσσια τα προβλήματα είναι μεγάλα, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η προσπέλαση στο δασικό δίκτυο όπου η βλάστηση υπερκαλύπτει δρόμους, χρόνια εγκαταλελειμμένους. Βρισκόμαστε καθημερινά στα χωράφια μας για να βιοποριστούμε και αναγκαζόμαστε να σπαταλάμε ένα σωρό λεφτά το χρόνο για την επισκευή των αυτοκινήτων μας.

Την ίδια ώρα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την κακή κατάσταση του αγροτικού και του δασικού οδικού δικτύου για έναν ακόμα λόγο: την περίπτωση πυρκαγιάς! Έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες, αφού κι εμείς οι ίδιοι πέφτουμε στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς για να σώσουμε τα σπίτια, τα χωράφια και τον δασικό πλούτο του νησιού μας, τα μεγάλα πυροσβεστικά φορτηγά να μην μπορούν να προσεγγίσουν τη φωτιά και να καθαρίζονται την κρίσιμη ώρα δέντρα και θάμνοι.

Ζητάμε:

- Τη λήψη άμεσων μέτρων για την πλήρη αποκατάσταση του αγροτικού και δασικού δικτύου και στους δύο δήμους κι ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασής τους.

- Ενίσχυση της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης με σχεδιασμό αντιπυρικών ζωνών με όλα τα αναγκαία μέσα και προσωπικό για την προστασία των χωραφιών, των σπιτιών και του δασικού πλούτου του νησιού μας.

Σάμος, 22-06-2022

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας
Γιώργος Λάφης                                            Άλκης Πόθος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required