11 Ιουν 2022

Θέσεις και απόψεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη στήριξη των ΑμεΑ όσον αφορά τη μεταφορά πιάτσας των ΤΑΞΙ Καρλοβάσου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου απαντά σε έγγραφο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Καρλοβάσου, με ημερομηνία 21 Μαΐου 2022, αφού είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία, επί του θέματος στήριξης των προτάσεων του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ και Φίλων Αυτών «Νίκος Μένεγας - Ο Ίκαρος» για μεταφορά της πιάτσας των ΤΑΞΙ από την περιοχή της πλατείας Βαλασκατζή όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα. Ακολουθεί ολόκληρο το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου.

Προς: Σωματείο Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Καρλοβασίου.

Κοινοπ.:

1.
Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία & Φίλων "ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ - Ο ΙΚΑΡΟΣ"

2. Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗ

3. Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρο ΛΥΜΠΕΡΗ

4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Το από 21/05/2022 (άνευ αρ. πρωτ.) έγγραφό σας»

Με έκπληξη, αλλά και με ιδιαίτερο προβληματισμό λάβαμε το εν θέματι έγγραφό σας, αφού είχε προηγηθεί προ της έκδοσης αυτού και με δική σας πρωτοβουλία, τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, όπου ευθέως ζητήσατε εξηγήσεις για την στήριξή μας (με το υπ’ αριθμ.: 605/15/7 από 06/04/2022 έγγραφό μας) στις προτάσεις του Πανσαμιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και Φίλων "ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ Ο ΙΚΑΡΟΣ" προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου. Συγκεκριμένα, θιχτήκατε όπως αναφέρετε στο έγγραφό σας, από την πρόταση του Σωματείου ΑμεΑ περί μεταφοράς της πιάτσας των ΤΑΞΙ και από την στήριξή μας σε αυτή. Βέβαια παρότι σας δόθηκαν επαρκώς και λεπτομερώς οι εξηγήσεις που επιζητούσατε τηλεφωνικά, προφανώς αυτό δεν επαρκούσε και για λόγους που ούτε μας αφορούν, αλλά ούτε και μας ενδιαφέρουν, προχωρήσατε και στην έκδοση του εν θέματι εγγράφου σας, παραδίδοντάς μας μεταξύ άλλων μαθήματα επαγγελματικής δεοντολογίας και γνώσεων του Κ.Ο.Κ.!!! Επίσης δεν επαρκούσε η λήψη του μόνο από εμάς, αλλά κρίνατε ότι έπρεπε να λάβει γνώση και η φυσική μας ηγεσία, με την σχετική κοινοποίηση αυτού, για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε και ποσώς μας αγγίζουν.

Κατόπιν των ανωτέρω, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

1. Οι θέσεις και οι απόψεις μας εκπροσωπούν μόνο την Ένωσή μας και όχι την τοπική Διοίκηση ή την Ελληνική Αστυνομία γενικότερα.

2. Οι αποφάσεις μας ως προς το ποιον ή για ποιον λόγο θα στηρίξουμε, αφενός δεν επιδέχονται υποδείξεων και αφετέρου δεν έχουν κανενός είδους σκοπιμότητα.

3. Η στήριξή μας προς το ανωτέρω Σωματείο ΑμεΑ αφορούσε μια σειρά προτάσεων, οι οποίες εν συνόλω πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και όχι μόνο, ενώ αν μη τι άλλο δεν είναι δεσμευτική για καμία Αρχή ως προς την λήψη σχετικών αποφάσεων στο μέλλον.

4. Την ευθύνη της αντικειμενικότητάς ή μη των προτάσεων αυτών, την φέρουν οι συντάκτες αυτών, εφόσον ήταν επώνυμες, επίσημες και εκ μέρους τους τεκμηριωμένες.

5. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την υποχρέωση να ελέγξουμε το ιστορικό, αλλά και την υφιστάμενη τυχόν αντιπαράθεση, μεταξύ κοινωνικών ομάδων του τόπου, για έκαστη πρόταση και να πάρουμε θέση αναλόγως.

6. Οι προθέσεις χρήσης του εκάστοτε εγγράφου μας από τον οποιονδήποτε, ούτε μας αφορά ούτε και μας βαραίνει, όταν χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο ή σκοπό από αυτόν που συνετέλεσε στην έκδοσή του.

7. Θεωρούμε δεδομένο, ότι με αντίστοιχο έγγραφό σας θα έχετε ζητήσει ομοίως τον λόγο και από έτερες Ενώσεις, Συλλόγους, Σωματεία κ.τλ. που θα «έσπευσαν» και αυτοί να στηρίξουν τις κατ’ εσάς παράνομες προτάσεις του Σωματείου ΑμεΑ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το εκλάβουμε ως προσπάθεια στοχοποίησης της Ένωσής μας και κατ’ επέκταση των Αστυνομικών - μελών μας.

Τέλος, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε κανένα παιχνίδι σκοπιμότητας, απ’ όπου και να προέρχεται αυτό, όποιο σκοπό και να εξυπηρετεί, ενώ δεν θα επανέλθουμε για καμία απάντηση ή διευκρίνιση για το ίδιο θέμα. 



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Η-                                                                  -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                   ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required