21 Ιουν 2022

Σημαντικό συνέδριο στη Σάμο

Ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, αναφέρει για την ημερίδα-συνέδριο που διεξήχθη σήμερα Τρίτη, 21 Ιουνίου, στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο Ηραίον.

«Σήμερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στήριξης της Σάμου από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διενεργήθηκε μια μεγάλη συνεδριακή εκδήλωση με θέμα "Νησιωτικότητα και Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία" η οποία διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες όπως ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης (ο οποίος ήταν και διοργανωτής), ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου κ. Δ. Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ο. Αναστασοπούλου και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κα Ν. Δανδόλου καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Β. Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζος, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρης και ο Δήμαρχος Φούρνων κ. Δ. Καρύδης. Επιπρόσθετα, συμμετείχε πλειάδα διακεκριμένων πανεπιστημιακών και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη "Γαλάζια Ανάπτυξη" ειδικά για τη Σάμο και ειδικότερα θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ, την τουριστική ανάπτυξη, την αναβάθμιση των λιμένων και των μαρίνων κ.α.

Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό που το συνέδριο αυτό έγινε στο μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου.

Είναι γνωστό ότι η Σάμος από την αρχαιότητα ήταν μεγάλο ναυτικό και ναυπηγικό κέντρο του Αιγαίου. Από τη σαμιακή Πεύκη, κορυφαίοι ξυλομαραγκοί ναυπήγησαν μοναδικά σκαριά που ακόμη και σήμερα οργώνουν το Αιγαίο.

Η ναυπηγική τέχνη της Σάμου είναι σε παρακμή.

Ένας από τους σκοπούς του συνεδρίου είναι και η αναβίωση της ξυλοναυπηγικής ούτως ώστε αυτή η παράδοση, που έρχεται από τον 5 ο αιώνα π. Χ., να συνεχίζει να υπάρχει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required