17 Ιουν 2022

Στη Φλωρεντία, καθηγητές του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Κινητικότητας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Κινητικότητας προσωπικού KA01 του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου «Συνενεργώ, Συναισθάνομαι, Αναγνωρίζω, Συν-φιλιώνω» («Be co-active, Be Aware, Recognize, Reconcile»), οι καθηγητές του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου Σταυρούλα Βούλγαρη, Τάνια Βάτσου και Αλίκη Μαμουλή παρακολούθησαν (εκ μέρους του ΓΕΛ Σάμου), από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου, σεμινάριο στο φορέα Europass Teacher Academy στην Φλωρεντία, με θεματική «Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention».

Οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν προβληματισμούς, μεθόδους που εφαρμόζονται σε κάθεεκπαιδευτικό σύστημα και αντάλλαξαν εμπειρίες με συμμετέχοντες από την Αλμερία τηςΙσπανίας (Almeria, Spain), το Σιαουλιάουι της Λιθουανίας (Siauliu Salduves Progimnazija, Lithuania), το νησί Reunion της Γαλλίας (Reunion, France) και το Βρότσλαβ της Πολωνίας ( Wroclaw, Poland), όλοι προερχόμενοι από σχολεία με δυναμικό γύρω στους 500 μαθητές- με δασκάλα την ψυχολόγο και με εμπειρία σε σχολεία /οργανισμούς της Ιταλίας αλλά και της Αφρικής Maddalena Bucchiarelli.



Συμμετείχε παράλληλα, μέσω job shadowing, και η Alessia di Bari (youtuber) από το Μεξικό που δουλεύει ως ψυχολόγος -σεξολόγος στην Ιταλία.

Σκοπός του σεμιναρίου και του προγράμματος ήταν να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες να αναγνωρίζουν τις αιτίες των σχολικών συγκρούσεων και να τις μετατρέπουν σε διδακτικέςεμπειρίες, να υιοθετούν πρακτικά εργαλεία/προσεγγίσεις για βελτίωση της επικοινωνίας/σχέσεων στο σχολείο τόσο μεταξύ δασκάλων-μαθητών, όσο και μεταξύ συναδέλφων και να ενισχύσουν την επαφή σχολείου και τοπικής κοινωνίας.


Παράλληλα, να βελτιώσουν δεξιότητες που αφορούν στην Συναισθηματική και Κοινωνική Νοημοσύνη, την Ενσυναίσθηση, την Επίγνωση, την Πρόληψη φαινομένων σύγκρουσης και να συμβάλουν ενεργά στην συνοχή της Ομάδας.

Σημαντικό στόχο της επιμόρφωσης -προγράμματος αποτελεί το να ενισχυθεί τοαυτοσυναίσθημα και η άντληση ικανοποίησης από το διδακτικό έργο και να τονωθεί ηευρωπαϊκή συνείδηση των συμμετεχόντων αλλά και των μαθητών ως ενεργών πολιτών του κόσμου.

Ο οργανισμός υποδοχής Europass Teacher Academy εξειδικεύεται σε δια ζώσης και on-line courses, με θεματικές Arts and Wellbeing, Classroom Management, Creativity and Soft Skills, ICT, Languages and CLIL, School Innovation, απαραίτητες για την ανανέωση του σύγχρονου εκπαιδευτικού έργου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required