19 Ιουλ 2022

«Ηθική και Δίκαιο στο Πυθαγόρειο Σύστημα» - Βιβλιοπαρουσίαση, στις 20 Ιουλίου, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου

Παρουσίαση του βιβλίου, του δικηγόρου και καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρου Πανάγου, με τίτλο: «Ηθική και Δίκαιο στο Πυθαγόρειο σύστημα – Μια προσέγγιση με διαχρονικές προεκτάσεις», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου, με την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Το έργο αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην πνευματική μνήμη και το τεράστιο έργο μιας παγκοσμίως αναγνωρισμένης προσωπικότητας που συντέλεσε οριοθεσιακά στην ανάπτυξη και την πρόοδο πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους επιστημών. Στόχος του γράφοντος είναι το πόνημα να αποτελέσει ένα μικρό βοήθημα στη μελέτη των ζητημάτων που πραγματεύεται από μια άλλη σκοπιά.

Θα προλογίσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Έλενα Χουσνή.

Σύντομο βιογραφικό Θεόδωρου Πανάγου



Ο κ. Θεόδωρος Πανάγος γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο «Master in Information Law and the Theory and Technique of the Legislation» από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Salento (Lecce, Italia). Ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ασκεί την δικηγορία από το 1981, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με ιδιαίτερη ενασχόληση στο Δίκαιο Ενέργειας, το Διοικητικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Ενέργειας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής και συμμετείχε σε διάφορες νομοθετικές επιτροπές.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, όπου διδάσκει Δίκαιο Ενέργειας και Διασυνοριακό Εμπόριο Ενέργειας. Έχει διδάξει (2016-2018) Δίκαιο Ενέργειας και Υδρογονανθράκων στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Exeter (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ομιλητής σε πολλά συνέδρια και ημερίδες με θέματα αγορών ενέργειας και δημοσίων συμβάσεων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό μονογραφιών, μελετών και άρθρων πάνω σε ζητήματα ενέργειας, ρυθμιστικής πολιτικής και δημοσίων συμβάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required