1 Ιουλ 2022

Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης: «Κατά 50% αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές από το καλοκαίρι του 2020»

Αύξηση κατά 50% φαίνεται πως καταγράφεται στις μεταναστευτικές ροές σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχει πίεση και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα. Όπως είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ:

«Σε σχέση με πέρσι έχουμε σχεδόν τριπλάσια πίεση, ενώ σε σχέση με το 2020 είναι συν 50%. Φανταστείτε, στην κορύφωση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, και τη φετινή χρονιά έχουμεσυν 50%. Μιλάμε για περίπου 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών. Σε επίπεδο περιστατικών σχεδόν τριπλάσια περιστατικά».


Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι «τα στελέχη του λιμενικού, που έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν με αποφασιστικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν, έχουν σώσει από το 2015 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας».

«Οι όποιες καταγγελίες γίνονται διερευνώνται και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από αυτές» διευκρίνισε ο υπουργός.


Οι δηλώσεις για το μεταναστευτικό στα 8:35''

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κορύφωσης του μεταναστευτικού κύματος, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι «εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», και εστίασε στην επιχειρησιακή ενίσχυση του λιμενικού σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό που έχουν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Πηγές: cnn.gr - ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required