18 Ιουλ 2022

Η Δ.Ε.Ε.Π. Σάμου της ΝΔ απαντά στον καθηγητή Νίκο Μπελαβίλα για την ανάμειξή του ή μη στο χωροταξικό

Με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου της Ν.Δ., απαντά στους ισχυρισμούς του καθηγητή κ. Νίκου Μπελαβίλα, όσον αφορά την ανάμειξή του ή μη στο χωροταξικό της Σάμου του 1995.


«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανοιχτή επιστολή - απάντηση του κ. Μπελαβίλα, παρότι ο ίδιος φέρεται το 2019, όπως τουλάχιστον απόσπασμά της αποτυπώθηκε σε κεντρικά και τοπικά μέσα και δεν διαψεύστηκε, να δηλώνει στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Κόκκινο'' και τη δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη με αφορμή την υποψηφιότητά του ως βουλευτής στον νομό: «Με την Σάμο έχω ασχοληθεί πολλές φορές στο παρελθόν και ως μέλος της ομάδας που έφτιαχνε το χωροταξικό των νησιών». 
Αυτά το 2019. Αν ο ίδιος εκ των υστέρων το αρνείται και διευκρινίζει ότι δεν συμμετείχε "σε ομάδα που έφτιαχνε το χωροταξικό " εμείς δεν θα το αμφισβητήσουμε. Αλλά ήταν δικές του δηλώσεις. Αν αυτές δεν μεταφέρθηκαν σωστά η αν ήθελε άλλα να πει και άλλα γράφτηκαν δεν είναι δικό μας ζήτημα.

Το χωροταξικό στην Σάμο "φτιάχτηκε" το 1995 χρόνο κατά τον οποίο η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην οποία αναφέρθηκε ο γράφων ως τάχα υπεύθυνη γι αυτό, δεν βρίσκονταν στην εξουσία αλλά την είχε χάσει από το 1993. Το σημαντικό όμως για εμάς είναι το αποτέλεσμα της ενασχόλησης καθενός με το συγκεκριμένο θέμα είτε το 1995 είτε το 2005 είτε το 2015 να ήταν προς όφελος του νησιού και να βοήθησε να αρθεί έστω και μέρος των απαράδεκτων απαγορεύσεων του αρχικού χωροταξικού. 

Το σημαντικό για εμάς είναι ότι τίποτα σήμερα δεν παραπέμπεται στις καλένδες και δεν καθυστερεί. Το ΣΧΟΟΑΠ Μαραθοκάμπου ψηφίστηκε οι αποφάσεις για το νέο χωροταξικό εκδόθηκαν και αναμένεται η προκήρυξη των μελετών ώστε να ακολουθήσει η διαβούλευση. Το σημαντικό είναι ποια θέση θα πάρει ο καθένας μας και πάλι. Θα πάρουμε το μέρος όσων λένε ότι πρέπει να καταργηθούν οι απαράδεκτες απαγορεύσεις που έφεραν μέχρι σήμερα το νησί μας πίσω στην ανάπτυξη ή θα ζητάμε να παραμείνουν οι ίδιες ή ακόμα μεγαλύτερες απαγορεύσεις επικαλούμενοι υπερβάλλουσες περιβαλλοντικές ευαισθησίες

Εδώ θα φανεί η συμμετοχή του καθενός μας, το αν μας άρεσε ότι έγινε μέχρι σήμερα και αν θέλουμε να τα αλλάξουμε προς όφελος του νησιού

εκ της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Σάμου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required