2 Ιουλ 2022

Σκακιστικό φεστιβάλ της σχολικής σκακιστικής λέσχης «Μιχαήλ Μποτβίνικ του Γυμνασίου Καρλοβάσου

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το ετήσιο Σκακιστικό Φεστιβάλ της Σκακιστικής Λέσχης «Μιχαήλ Μποτβίνικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου. Οι σκακιστικές δραστηριότητες διήρκησαν τρεις μέρες συνολικά.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου, πρώτη μέρα του φεστιβάλ και οι μικροί μαθητές έπαιξαν σε ένα τουρνουά όπεν πέντε γύρων στην αυλή του Σχολείου. Διακρίθηκαν οι Αργύρης Στασινής (χρυσό μετάλλιο), Γιαλούρης Γιώργος (ασημένιο) και Καλαταζής Άγγελος (χάλκινο) όλοι από την Γ τάξη του Γυμνασίου Καρλοβάσου.







Την επόμενη μέρα οι μαθητές αντιμετώπισαν σε έναν αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ τον σκακιστή του «Μέλισσου» Σταμάτη Χασιώτη και στην συνέχεια αφού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τον καθηγητή Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου Αντώνη Κοντογιάννη για το πως «σκέφτεται» μια σκακιστική μηχανή παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον μια ζωντανή παρτίδα blitz μεταξύ δύο σκακιστικών μηχανών (την παρτίδα κέρδισε αναπάντεχα εύκολα το Stockfish). 

Στο τέλος της μέρας απονεμήθηκαν μετάλλια στους νικητές του τουρνουά καθώς και στους διακριθέντες στον 2ο Σαμιακό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων. Οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό είναι οι Αργύρης Στασινής (χρυσό), Γιώργος Τζούανος (ασημένιο) ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο οι Μελίνα Καραγκούνη (από το Δημοτικό Σχολείο Πορφυριάδα) και Άγγελος Καλατζής.









Στις 29 Ιουνίου, τελευταία μέρα του φεστιβάλ, η σκακιστική δράση μεταφέρθηκε στον Μαραθόκαμπο όπου στην αυλή των ΓΕΛ και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τουρνουά της ΕΛΜΕ Σάμου για εκπαιδευτικούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο μαθηματικός του Γυμνασίου Καρλοβάσου Γιάννης Κουδούνας, το ασημένιο ο φυσικός – μαθηματικός του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου Τάκης Διαμαντίδης και το χάλκινο ο καθηγητής Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Γιώργος Γεραπετρίτης.










«Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβάσου κ. Σφέτσου Κατερίνα που υποστήριξε σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το σχολικό σκακιστικό πρόγραμμα, τους διευθυντές του Γυμνασίου και ΓΕΛ Μαραθοκάμπου κ. Γιώργο Πάτση και κ. Γιάννη Σοφούλη αντίστοιχα για τη ζεστή φιλοξενία που παρείχαν για την διοργάνωση του τουρνουά της ΕΛΜΕ Σάμου και την μαθηματικό Στέλλα Σακελλάρη του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου για την άψογη προετοιμασία του τουρνουά της ΕΛΜΕ Σάμου.

Συγχαίρουμε τους διακριθέντες και ευχόμαστε όλοι οι φίλοι του Σκακιού (μικροί και μεγάλοι) να χάρηκαν τις σκακιστικές δραστηριότητες και ελπίζουμε να τους ξανασυναντήσουμε σύντομα σε κάποια σκακιέρα!»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required