30 Σεπ 2022

Σύλληψη 2 ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, διάπραξη κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, στη Σάμο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο άτομα – ημεδαποί (ηλικίας 35 και 25 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της διάπραξης κλοπών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης (28/9) τον 35χρονο να κινείται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε οδικό δίκτυο στην παραπάνω περιοχή και στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του τέσσερις νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) συνολικού βάρους 13,4 γραμμαρίων και δύο πλαστικά καλαμάκια με ίχνη κοκαΐνης.

Όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 35χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από τον 25χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στην οικία του στην περιοχή της Χώρας στη Σάμο και συνελήφθη. Σε έρευνα που ακολούθησε στην συγκεκριμένη οικία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:


· -7- αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (χασίς), συνολικού βάρους 71,1 γραμμαρίων,

· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

· -7- σπόροι κάνναβης,

· μεταλλικός θρυμματοποιητής κάνναβης,

· -4- πακέτα τσιγάρα,

· -3- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

· -9- κινητά τηλέφωνα,

· φορητή ηλεκτρονική συσκευή (τάμπλετ),

· κέρματα συνολικής αξίας 80 ευρώ περίπου,

· -2- πορτοφόλια,

· νομίσματα διαφόρων χωρών και ονομαστικής αξίας,

· κάμερα, φορτιστές και ακουστικά,

· ρουχισμός και υποδήματα,

· φακός και εργαλείο (γαλλικό κλειδί),

· ντοσιέ και πλαστικό καλαμάκι με υπολείμματα κοκαΐνης και

· αλυσίδα χειρός.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στην οικία του 35χρονου στην ίδια περιοχή (Χώρα Σάμου) όπου βρέθηκαν, μεταλλικός θρυμματοποιητής κάνναβης και μαχαίρι (τύπου πεταλούδα) συνολικού μήκους 23 εκατοστών.


Οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, τα αντικείμενα, η ζυγαριά, τα χρηματικά ποσά, τα νομίσματα, οι ηλεκτρονικές συσκευές, τα λοιπά τιμαλφή, ρούχα και κόσμημα, καθώς και το μαχαίρι κατασχέθηκαν. Όπως διακριβώθηκε τα ναρκωτικά που βρεθήκαν στην οικία του 25χρονου, προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Κατά την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, εξιχνιάστηκαν και δύο περιπτώσεις κλοπών, που διεπράχθησαν κατά τον τελευταίο μήνα περίπου σε επιχειρήσεις στην περιοχή της Χώρας στη Σάμο. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 25χρονος.


Ειδικότερα, ο 25χρονος, δρώντας βραδινές κυρίως ώρες, μπήκε σε χώρους των επιχειρήσεων και αφαίρεσε, κατά περίπτωση, πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, κέρματα συνολικής αξίας 60 ευρώ περίπου, 4 πακέτα τσιγάρα και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέρος των οποίων βρέθηκαν στην οικία του στο πλαίσιο των ερευνών.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους ποινική δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους σε συναφείς πράξεις.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required