17 Σεπ 2022

Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κοτζαμάνης – «Έφυγε» ο επί 50 χρόνια αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Καρλοβάσου

Ο επί 50 χρόνια αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος» (έτος ίδρυσης 1895), Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κοτζαμάνης, δεν είναι πια κοντά μας. «Έφυγε» την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου. Η Φιλαρμονική έχασε τον επί μισό αιώνα οδηγό της, ο οποίος ευτύχησε να δει εκατοντάδες μαθητές να διδάσκονται μουσική κοντά του.

Πρόσφατα, ο Δήμος Δυτικής Σάμου, στις 29 Αυγούστου, εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο της Φιλαρμονικής, ο νυν πρόεδρος και αρχιμουσικός της, κ. Δημήτρης Γαλάτος, αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του εκλιπόντος Μπάμπη Κοτζαμάνη ενώ στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευσή του.


Αριστερά ο Μπάμπης Κοτζαμάνης βραβεύεται από τον πρόεδρο και αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής κ. Δημήτρη Γαλάτο


Από το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων του νέου κτιρίου της Φιλαρμονικής. Στο κέντρο ο Μπάμπης Κοτζαμάνης

Η Φιλαρμονική Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος», για την απώλεια του αρχιμουσικού της, σε ανάρτησή της στο facebook, αναφέρει τα εξής:


«Είναι η μόνη φορά που μας πίκρανες.

Είναι η πρώτη φορά που όλοι εμείς, γονείς, μαθητές, συνεργάτες, φίλοι σου και φίλοι της Φιλαρμονικής Καρλοβασίων αισθανόμαστε μετέωροι, μουδιασμένοι, πικραμένοι.

Ο θάνατος είναι μια αμετάκλητη πραγματικότητα μπροστά στην οποία είμαστε ανήμποροι. Όμως η θύμηση, η αγάπη, η εκτίμηση, τα όσα ζήσαμε και περάσαμε μαζί δεν μπορεί ο θάνατος να μας τα στερήσει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει δάσκαλε. Μην μας ξεχνάς, να είσαι εκεί και να ανοίγεις δρόμους, συναινετικός και ανθρώπινος, όπως
ήσουν πάντα.

Σε ευχαριστούμε για τα 50 χρόνια προσφοράς σου!!

Σε ευχαριστούμε».

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για το θάνατο του Μπάμπη Κοτζαμάνη

«Απεβίωσε χθες o Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Καρλοβάσου “Κλεάνθης ο Σάμιος” και καθηγητής της μουσικής Χαράλαμπος Κοτζαμάνης, που επί 50 και πλέον έτη προσέφερε στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού μας. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στουςανθρώπους που τον αγάπησαν.

Δήμος Ανατολικής Σάμου»

Ο π. διοικητής Νοσοκομείου Σάμου Νίκος Στεφανής

«Η τοπική κοινωνία του Καρλοβάσου αλλά και όλη η Σάμος έχασε την ψυχή, την ήρεμη δύναμη της φιλαρμονικής "Κλεάνθης ο Σάμιος" τον αρχιμουσικό και δάσκαλο Χαράλαμπο Κοτζαμάνη. 
Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Καλό σου ταξίδι δάσκαλε.

Νικόλαος Α. Στεφανής
Πρώην Διοικητής ΓΝ Σάμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required