24 Σεπ 2022

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης - Ομιλία Σταύρου Τάσσου στην πλατεία Πυθαγόρα

Εξαιρετικά επίκαιρη αποδεικνύεται η εκδήλωση-συζήτηση που έχει προγραμματίσει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) Σταύρο Τάσσο, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίουμ στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, με αφορμή την ομιλία του Σταύρου Τάσσου, αναφέρονται τα εξής:

«Η επικίνδυνη κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που διεξάγεται στην Ουκρανία ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωτλαντισμού και την καπιταλιστική Ρωσία, παίρνει ολέθριες διαστάσεις

Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων, ρίχνει "βαριά σκιά" στο μέλλον του λαού μας, που μετατρέπεται σε στόχο των ρωσικών αντιποίνων, και μπλέκεται στην "κρεατομηχανή" ενός άδικου πολέμου, που διεξάγεται για ξένα συμφέροντα.


Παράλληλα, το παραλήρημα Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου προέβαλε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, δεν μπορεί να ερμηνευτεί ούτε σαν προεκλογική τακτική, ούτε ως προϊόν δήθεν απομόνωσης της Τουρκίας.

Το αντίθετο: Εκμεταλλεύεται ακριβώς την όξυνση του ανταγωνισμού ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ με τη Ρωσία και την προσπάθεια του ευρωατλαντικού μπλόκ για την απόσπαση της Τουρκίας από τη ρωσική επιρροή, και εντείνει τις προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Όλα αυτά και άλλα εξίσου σημαντικά, όπως ο λυσσαλέος ανταγωνισμός ΗΠΑ – Κίνας, ποιος θα έχει το “πάνω χέρι” οικονομικά , πολιτικά και στρατιωτικά σ’ ολόκληρο τον κόσμο, θα συζητηθούν με τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Σταύρο Τάσσο,το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στις 6:30 .μμ. στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required