25 Σεπ 2022

Διευκρινίσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση Δήμων Ανατολικής & Δυτικής Σάμου

Βουλευτής Σάμου Χ. Στεφανάδης
Πριν λίγες ημέρες, δόθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, συνολικού ποσού 1.100.000 ευρώ (800.000 Δήμος Ανατολικής Σάμου, 300.000 Δήμος Δυτικής Σάμου).

Σχετικά με το ποσό που χορηγείται στον Δήμο Δυτικής Σάμου και το οποίο υπολείπεται του ποσού που προκύπτει από την αναλογία 62 - 38 (βάσει του πληθυσμιακού κριτηρίου) και επομένως θα έπρεπε να είναι περίπου 420.000 ευρώ, μετά απο παρέμβαση του βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. ΧρήστοςΤριαντόπουλος, διευκρινίζοντας το θέμα κατανομής του ποσού, έδωσε την εξής γραπτή απάντηση:

«Από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 11,9 εκατ. ευρώ που έχουν λάβει μέχρι τώρα συνολικά, μόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών οι δυο Δήμοι, έχουν δοθεί το 42% στον Δήμο Δυτικής Σάμου (5 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 38 τοις εκατό) και το 58% στον Δήμο Ανατολικής Σάμου (6,9 εκατ. ευρώ)».

«Επομένως, όπως προκύπτει, δεν υπάρχει μεροληπτική προσέγγιση όσον αφορά την έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες, οι παρεμβάσεις μου είναι συνεχείς», ανέφερε για το θέμα ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χ. Στεφανάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required