6 Οκτ 2022

«1922. Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή» Βιβλιοπαρουσίαση στο «Χατζηγιάννειον», στο Καρλόβασι

Οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου του ΚΚΕ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» με τίτλο: «1922. Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή» την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι (Χατζηγιάννειον Κτίριο).


Θα μιλήσει ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» μεταξύ αυτών και του συγκεκριμένου βιβλίου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για μια πολύπλευρη εργασία του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τα συγκλονιστικά γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας αλλά και συνολικά του Ελληνικού λαού.

Η εμπλοκή της χώρας μας στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο με το μέρος της μιας πλευράς των αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τα ανταλλάγματα που παζάρευε η αστική τάξη της χώρας μας, η εκστρατεία του ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία ως μέρος των σχεδίων της Αντάντ για να επωφεληθεί της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο ρόλος των «συμμάχων» όταν κρίθηκε η επικράτηση της Τουρκικής αστικής επανάστασης, η «υποδοχή» των προσφύγων και η «αποκατάστασή» τους, προσφέρονται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού και της χώρας μας.

1 σχόλιο:

Σαμιωτης είπε...

Έγραφε ο Ριζοσπάστης στις 12 Ιουλίου 1935. «Αν δεν νικιόμασταν στην Μικρασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μεις Μεγάλη Ελλάδα. Γι’ αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε».

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required