4 Οκτ 2022

24-28 Οκτωβρίου - Δωρεάν πρόγραμμα στειρώσεων και ηλεκτρονικής καταγραφής σκύλων

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με το Φιλοζωικό σωματείο" Samos Animal Welfare Association" ξεκινά δωρεάν πρόγραμμα στειρώσεων και ηλεκτρονικής καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς ( σκύλων) από τις 24-28/10/2022 με την βοήθεια του εθελοντή κτηνίατρου κ.Viktor Lans.


Οι στειρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην περιοχή "Βλαμαρή".

Ο Δήμος καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης-διαμονής και διατροφής του εθελοντή κτηνιάτρου καθώς επίσης και την δαπάνη αγοράς των microchip για την ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων και όλων των αναλώσιμων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των στειρώσεων.

Εκτός των συνεργείων του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Φιλοζωικού Σωματείου που πραγματοποιούν την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, μπορεί και ο κάθε ευαισθητοποιημένος φιλόζωος δημότης να μεταφέρει μόνος του τα αδέσποτα ζώα που τυχόν φροντίζει στην γειτονιά του.

Πληροφορίες και ραντεβού για στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων) στα τηλέφωνα: 22733.50124 και 6994.237787

1 σχόλιο:

Σαμιωτης είπε...

Η «τύχη» των αδέσποτων και ο μπόγιας.
Το σύνολο των σκύλων της Αθήνας κατατάχθηκε στους «σκύλους πολυτελείας» που είχαν και τη μεγαλύτερη φορολογία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έφτιαξαν ειδικές μικρές, μεταλλικές, αριθμημένες κονκάρδες. Τα σκυλιά χωρίς την κονκάρδα αυτή θεωρούνταν αδέσποτα και «παράνομα» και διώκονταν από τη Δημοτική Αστυνομία και τον μπόγια.
Σύμφωνα με τον Ελευθέριο Γ. Σκιαδά, υπήρχαν 3-4 μπόγιες που αναλάμβαναν εργολαβικά την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων. Κάποια τετράποδα γλίτωσαν την τελευταία στιγμή γιατί τα αναζητούσαν και τα έβρισκαν οι ιδιοκτήτες τους, παίρνοντάς τα πίσω, αφού πλήρωναν 15 δραχμές ή τα «εξαγόραζαν» κάποιοι φιλόζωοι για το σπίτι τους. Οι υπόλοιποι σκύλοι αφού φυλακίζονταν για 2-3 μέρες σε «κλουβιά - αποθήκες» οδηγούνταν σε έναν φούρνο όπου έβρισκαν τραγικό θάνατο, καθώς ο «αρμόδιος», ο μπαρμπα-Μήτρος, «ένας βλοσυρός Ανατολίτης» άνοιγε τη στρόφιγγα με το γκάζι. Ο φούρνος αυτός βρισκόταν στην περιοχή του Βοτανικού. Το «κυνηγητό» των σκύλων είχε ξεκινήσει από τα χρόνια του Όθωνα, όταν οι δημοτικοί αστυνόμοι τους εξόντωναν χτυπώντας τους με ρόπαλα. Τη δεκαετία του 1880 «οι κυνοκτόνοι δηλητηρίαζαν επισήμως τα σκυλιά με φόλες» (Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, «Τα Αθηναϊκά»). Φαίνεται πως οι παλιοί πολιτικοί είχαν περισσότερο μυαλό από τους σημερινούς. Δόγμα τους πρώτα ο άνθρωπος εν αντιθέσει με τους σημερινούς που έχουν πρώτα τον σκύλο.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required