26 Οκτ 2022

«Άρχισαν τα όργανα»… Αναστάτωση και δυσαρέσκειες στον χώρο της Ν.Δ. στη Σάμο

Με εντάσεις, παρεξηγήσεις και δυσαρέσκεια από ορισμένους, ολοκληρώθηκε η ομιλία των γενικών γραμματέων κ. Παύλου Μαρινάκη (γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.) και κ. Στέλιου Κονταδάκη (γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΟΣΣ στην πόλη της Σάμου. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο γενικοί γραμματείς πραγματοποίησαν την Τρίτη (25/10), επίσημη επίσκεψη στη Σάμο.

Παρόντες επίσης στην συγκέντρωση ήταν ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο γενικός γραμματέας Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μάνος Λογοθέτης, ο πρώην δήμαρχος του π. ενιαίου Δήμου Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο νομικός-διεθνολόγος, πολιτευτής του κόμματος κ. Γιώργος Νούλας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΟΣΣ το καλωσόρισμα έγινε από τον πρώην πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Σάμου, κ. Γιάννη Μάρκου, ενώ στη συνέχεια έγινε η ομιλία του κ. Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος στην εισαγωγή του, προς έκπληξη όλων, ζήτησε από τους περιφερειακούς συμβούλους που ανήκουν στην παράταξη του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, να αποχωρήσουν από την αίθουσα που λάμβανε χώρα η συγκέντρωση. Και αυτή είναι «η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου» όπως ειπώθηκε.

Δημιουργήθηκε ένταση και ο κ. Βασίλης Πανουράκης, η κ. Άννη Ανδρεάδου (χωρικός και θεματική αντιπεριφερειάρχης αντίστοιχα) και η κ. Άννα Ζέπου – Αξιώτη η οποία ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και σημερινή άμισθη σύμβουλος κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, καθώς και η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Πανουράκης είπε: «Διώχνετε εμένα που είμαι μέλος της ΝΔ; Όταν με χρειαστείτε θα με ξανακαλέσετε;», ενώ η κ. Ανδρεάδου: «Την επόμενη φορά που θα έρθετε στη Σάμο, πιστεύω να μας καλέσετε».

Κατά την ομιλία του κ. Μαρινάκη, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΣΣ, κ. Γιάννης Βογιατζής, φανερά εκνευρισμένος είπε: «Εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε εμείς και ν’ ακούσετε εσείς και όχι το αντίστροφο».

Όμως υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις στις ομιλίες των γενικών γραμματέων. Ο κ. Μανώλης Βακεντής πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου σε κάποιο σημείο της παρέμβασής του είπε: «Εκτός από πράσινο και φτώχεια, είδατε κάτι άλλο; Είδατε κάποιο έργο ανάπτυξης; Η Σάμος είναι από τις τελευταίες περιφέρειες σε έργα ανάπτυξης. Το μόνο που διαχειρίστηκε καλά η Ν.Δ. είναι το μεταναστευτικό. Και άλλοι επιχειρηματίες του νησιού δεν μπορούν να επενδύσουν, δεν μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη, εφ’ όσον το κράτος δεν είναι δίπλα μας. Η Ρόδος που αναπτύσσεται ταχέως, έχει μεταναστευτικό; Έχει μεταναστευτικό η Κως; Απλά, γιατί εκεί υπάρχει ανάπτυξη».

Οι δύο γενικοί γραμματείς άκουσαν για πολύ λίγο τους κ.κ. Νίκο Στεφανή, Γιάννη Χατζηκωνσταντή και Αρτέμη Πανούσο και αναχώρησαν για το αεροδρόμιο, ώστε να προλάβουν την απογευματινή πτήση.

Για το θέμα των αποχωρήσεων των εκλεγμένων, που πρόσκεινται στην παράταξη του κ. Κων/νου Μουτζούρη, από την αίθουσα του ΕΟΣΣ, σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε, οι δύο γενικοί γραμματείς είχαν ενημερώσει την ΔΕΕΠ Σάμου, ώστε στη συγκέντρωση να είναι μόνο τα μέλη της ΔΕΕΠ και τα μέλη των ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Πλην όμως όπως υπάρχει σε γραπτά μηνύματα μελών της Ν.Δ., ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σάμου κ. Βαγγέλης Καπλαντζής, διεύρυνε κατά 20-25 άτομα την αποστολή προσκλήσεων, λέγοντας τη φράση «Αναλαμβάνω εγώ».

Η διαπίστωση είναι ότι στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΟΣΣ, αρκετοί εξ αυτών που παρευρέθηκαν δεν είναι μέλη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Έπειτα από αυτό το επεισόδιο κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθούν τα μέλη της Ν.Δ. Σάμου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και το κυριότερο, όταν πρόσκεινται στα τρία (3) άτομα που τους ζητήθηκε ν’ αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

Πηγή: samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required