22 Οκτ 2022

Πρώτη φορά στη Σάμο, κατατακτήριες εξετάσεις Μονωδίας (κλασικό τραγούδι)

Μία ιστορική ημέρα για την Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή και για την μουσική εκπαίδευση του νησιού μας γενικότερα, καθώς πέραν των άλλων, πραγματοποιήθηκαν για 1η φορά στη Σάμο, κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Μονωδίας (κλασικού τραγουδιού).

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου η Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή Σάμου αποτέλεσε κέντρο εξετάσεων μουσικής (το πρωί στην κεντρική αίθουσα της Σχολής έλαβαν μέρος οι κατατακτήριες εξετάσεις του Ειδικού Αρμονίας και το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου πραγματοποιήθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις Πιάνου και Μονωδίας), όπου σπουδαστές μουσικής από όλες τις πλευρές τους νησιού, άδραξαν την ευκαιρία και ήρθαν στο Καρλόβασι να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις, ώστε να αναγνωριστούν επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι σπουδές που έκαναν όλα τα περασμένα χρόνια και να καταταχθούν στην τάξη που τους αναλογεί.


Πολύ σημαντική ημέρα επίσης, για τους καθηγητές της Σχολής όπως και για όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Πλέον μπορούμε να πούμε και με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το επίπεδο των σπουδαστών της Σχολής, έχει ανέβει σημαντικά όπως επίσης και το επίπεδο της μουσικής εκπαίδευσης της Σάμου γενικότερα. Οι κατατακτήριες εξετάσεις Ειδικού Αρμονίας, Πιάνου & Μονωδίας πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Συνολικά κατατάχθηκαν: 8 υποψήφιοι στην Ανωτέρα Σχολή, 5 υποψήφιοι στη Μέση Σχολή, 2 στην Κατωτέρα Σχολή και 4 στη Σχολή Ειδικού Αρμονίας. Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα και κοιτάζοντας λίγο μακροπρόθεσμα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σε 2-3 χρόνια η Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή θα έχει δεκάδες σπουδαστές εν δυνάμει πτυχιούχους ή και διπλωματούχους.

Για την ομαλή διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων Ειδικού Αρμονίας, Πιάνου και Μονωδίας, η διεύθυνση της Σχολής ευχαρίστησε θερμά την εκπρόσωπο του ΥΠ.ΠΟ.Α. κα. Κοψιδά Ζωή όπως και όλα τα μέλη των 3 επιτροπών για την άψογη συνεργασία (Μοντίνου Μαρία, Μπαρμπάκη Μαρία, Κουμαραδιό Γεώργιο, Θαλασσινού Μαριάνθη, Τσακανιά Δήμητρα, Κώνστα Ειρήνη και Σιγαλό Δημήτριο). Ευχές για καλή και ταχεία ανάρρωση στον κ. Καραμπερόπουλο Κων/νο, που απουσίασε από μέλος επιτροπής, λόγω νοσηλείας. Τέλος, δόθηκαν ευχαριστίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων.

Από την έντυπη έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required