19 Οκτ 2022

Το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου

Με ψήφισμά του, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, στηρίζει την πανυγειονομική απεργία των υγειονομικών και τον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

«Οι συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε στη Γενική Συνέλευση τη Τρίτη 18/10/2022, συζητήσαμε και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου, στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία τους την Πέμπτη 20/10/22.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Λέμε φτάνει πια.

Θέλουμε πραγματικά Δωρεάν και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν θέλουμε να είμαστε βορά των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Έχουμε κοινά αιτήματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø Πραγματικά Δωρεάν και Δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ø Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού, στα νοσοκομεία, στα Κ.Υ, στα αγροτικά και περιφερειακά Ιατρεία.

Ø Να αγοραστεί ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός για να γίνονται δωρεάν όλες οι εξετάσεις στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. Αγορά μαγνητικού τομογράφου εδώ και τώρα.

Ø Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου που δεν καλύπτει τα έξοδα των νοσηλευομένων ασθενών, όπως ορίζει ο νόμος, όταν μετακινούνται για ιατρικές εξετάσεις σε μη συμβεβλημένα ιδιωτικά εξεταστήρια.

Ø Κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ όλων των εξόδων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις σε μη συμβεβλημένα ιατρεία, για ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο και στα Κ.Υ.

Ø Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Ø Ενίσχυση της ’’Βοήθειας στο Σπίτι’’ και μονιμοποίηση του προσωπικού. Ένταξή τους στη ΠΦΥ του ΕΣΥ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required