29 Οκτ 2022

Τιμώντας την επέτειο του «OXI» - Η Σάμος δόξασε όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα (Φωτορεπορτάζ)

Φωτό: Γιάννης Μητσός
Με την παρέλαση στρατιωτικών και σχολικών τμημάτων καθώς και τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων που τιμούν την παράδοση, ολοκληρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, 30 Οκτωβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής μας επετείου, της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, για την εποχή, συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου στην παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη που χειροκρότησε με ενθουσιασμό όλους όσους παρέλασαν, αποτείνοντας τιμή και δόξα στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα δημιουργώντας το Έπος του ᾽40 στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-1941.




Φωτογραφίες: Γιάννης Μητσός




Φωτογραφίες: Γιάννης Μητσός



Της παρέλασης είχε προηγηθεί η τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και συλλόγους του νησιού.




Φωτογραφίες: Γιάννης Μητσός
Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός ε.α. και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.





Φωτογραφίες: Γιάννης Μητσός





Φωτογραφίες: Γιάννης Μητσός






Φωτογραφίες: Γιάννης Μητσός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required